Milas’ın ilk Arabuluculuk Merkezi olan ‘Milas Arabuluculuk Merkezi’ faaliyete geçti

İlçemizde ilk ‘Arabuluculuk Merkezi’ hizmete açıldı. İlçemizdeki 6 Arabulucu bir araya gelerek arabuluculuk hizmetini bir merkez çatısı altında vermeye başladılar. Arb. Ayşen TURAN, Arb. Çiğdem BALABAN, Arb. Ergin ÇELİK, Arb. Münürcan ATILGAN, Arb. Tuğba Nur Yaba ATEŞ, Arb. Tuğçe Gökkara SÜTÇÜ tarafından kurulan Milas Arabuluculuk Merkezi’nde, uyuşmazlık yaşayan taraflar arasındaki sorunların kısa sürede çözülmesi ve dolayısıyla adalete erişim sürecini hızlandıran yeni bir hukuksal yol seçeneği olarak ‘arabuluculuk hizmeti’ verilecek.

Milas’ın ilk Arabuluculuk Merkezi olan ‘Milas Arabuluculuk Merkezi’ faaliyete geçti

Bilindiği gibi, Adalet Bakanlığı’nca, mahkemelerin yükünün azaltılması ve dolayısıyla hem dava masraflarının hem de ‘geciken adalet’ tablosunun ortadan kaldırılması amacıyla dünyadaki örneklerinden hareketle 2013 yılından bu yana ülkemizde de oluşturulan ‘arabuluculuk sistemi’ 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren iş hukuku, ticari ve tüketici uyuşmazlıklarında ‘dava şartı’ (yani hukuken zorunlu ilk adım), diğer uyuşmazlık alanlarında ise ‘tercihe bağlı’ (ihtiyari) olarak uygulanıyor ve ilçemizde de bazı Arabulucular bu hizmeti veriyordu.

“Mağduriyetler azalmış, adalet duygusu ise güçlenmiştir”

Milas Arabuluculuk Merkezi’nden yapılan açıklamada, “Arabuluculuk bir kazan-kazan yöntemi olup uygulanış biçimiyle toplumsal barışa da katkı sağlamaktadır. Zira böylece taraflar, zaman kaybından ve maddi anlamda kendilerini yıpratan uzun süreçten kurtulmuştur. Böylece mağduriyetler azalmış, adalet duygusu ise güçlenmiştir.

Arabuluculuk sisteminin yaygınlaşması ve alternatif bir çözüm yolu olması, bireylerin ve tüzelkişilerin arabuluculuk sistemine ulaşması, bu alanda çalışan merkezlere ihtiyaç duyulması nedeniyle Milas’ta da arabuluculuk ve alternatif çözüm merkezi ihtiyacı doğmuştur. 

Milas Arabuluculuk Merkezi’nin amacı, özel hukuk uyuşmazlıklarının alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemi olan arabuluculuk ile çözülmesi hususunda tarafları teşvik etmek, bilgilendirmek, aydınlatmak, etkin şekilde iletişimi sağlayacak müzakere ve iletişim teknikleriyle Milas Arabuluculuk Merkezi’ne başvuran ilgililerin birbirlerini doğru anlamaları ve iletişim kurmaları, tarafların kalıcı ortak bir çözüme ulaşmalarını sağlamaktır.

İşçi-işveren uyuşmazlıkları, ticari uyuşmazlıklar, tüketici hukukundan doğan her türlü uyuşmazlıklar, kira uyuşmazlıkları, sağlık hizmetleri nedeniyle yaşanan maddi ve manevi zararlar, bankalar ile çözülemeyen hukuki uyuşmazlıklar, inşaat hukuku kaynaklı alacak ile tazminatlar, alacak ve tazminat talepleri olmak üzere konusu arabuluculuğa elverişli olan pek çok hukuki uyuşmazlıklar artık arabuluculuk yolu ile çözüme kavuşturulabilecektir” denildi.

Açıklamada ayrıca, Milas Arabuluculuk Merkezi’ne; [email protected] e-posta adresinden, https://milasarabuluculukmerkezi.com/ internet adresinden ya da Hayıtlı Mahallesi Emniyet Sokak Cumhuriyet Apartmanı No: 5 D: 3 / Milas adresine bizzat yapılacak başvurular ile ulaşılabileceği bildirildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık