Milas’ın risk haritası yayınlandı

Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen Hayat Eve Sığar uygulamasına getirilen yeni güncelleme ile vatandaşlar, sokak sokak riskli bölgeleri görebiliyor. Uygulamadaki verilere göre Cumhuriyet Mahallesi, Milas’taki en riskli bölge olarak görülüyor.

Milas’ın risk haritası yayınlandı

Sağlık Bakanlığı'nca hazırlanan, 'Hayat Eve Sığar' mobil uygulaması bir süredir Android ve App Store platformlarında yayında. Uygulama, Koronavirüs testi pozitif olan kişilerin yoğun olarak bulundukları bölgeleri gösteriyor. Uygulama, her gün kullanıcılara sağlık bilgilerini soruyor. Kullanıcılar, ‘ailem’ bölümüne dahil ettikleri insanlardan herhangi biri pozitif ya da temaslı ise uyarılıyor. Uygulama vatandaşları corona virüs konusunda bilgilendirmek, yönlendirmek ve yaşanabilecek salgın hastalık ile ilgili riskleri en az seviyeye indirmek ve yayılmasını önlemek amacıyla geliştirildi. Uygulama ile telefon numarası doğrulaması yapılarak adım adım sorulan soruları cevaplayıp, koronavirüs hastalığı ile ilgili şikayetlere göre nasıl davranılması gerektiği belirtiliyor. Aynı zamanda harita üzerinde hastane, eczane, market zincirleri ve duraklar gibi temel ihtiyaç noktalarına ulaşılabiliyor.
Öte yandan uygulamaya gelen güncelleme ile artık, vatandaşlar sokak sokak, mahalle mahalle riskli bölgeleri görebiliyor. Haritadaki kırmızı halkalar yüksek riskli bölgeyi, yeşil halkalar ise diğerine göre kısmen daha az riskli bölgeleri gösteriyor. Uygulama incelendiğinde ilk olarak kent merkezindeki Cumhuriyet Mahallesi dikkat çekiyor. Ahmet Yesevi Caddesi’nin belli başlı noktalarındaki yüksek risk, haritada öne çıkıyor. Benzer bir durum Hayıtlı Mahallesi’nin arka çevreyoluna yakın bölgesinde de görülüyor. Burgaz Mahallesi’nin Firuz Bey Camii arkasındaki bölüm de riskli olarak işaretlenmiş.
KIRSAL DA RİSKLİ
Raporlanan verilere göre Ketendere, Çomakdağ, Sarıkaya, Küçükdibekdere- Kafaca, Kırcağız, Korucuk, Pinar, Ören, Söğütçük, Kemikler, Akyol, Güllük, Kocakışla(Güllük), Avşar, Yaşyer, İçme, Beçin, Karahayıt; riskli bölgeler olarak işaretlendi.

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık