Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Milas’ın ‘Saklıkent’i

​​​​​​​Milas Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü, Milas doğasını keşfetme ve hafta sonlarını doğada değerlendirme çalışmalarını programlı bir şekilde sürdürüyor. Üyeleriyle birlikte gerçekleştirdikleri 2021-2022 Doğa yürüyüşü ve kamplı etkinliklerinin sonuncusunu, pek çoğumuzun yerini bile bilmediği bir rotada gerçekleştirdiler.

Milas’ın ‘Saklıkent’i

MİDOSK Başkanı Baki Çetinkaya, bu güzel etkinliği, bizlerle şöyle paylaştı:

“İlçemiz sınırları içinde tarih ve doğayı iç içe bulunduran Trekking rotalarının yanında sulu kanyon parkurlarımız da  mevcut olduğunu size bildirmek isteriz.  Bu kapsamda Milas Dağcılık olarak bu hafta Milas/Ören sınırları içerisinde yer alan “Kartal kanyonu” nu 22 dağcı arkadaşımızla birlikte yürüdük.

Kartal Kanyonunun 8 km lik kısmını görevli arkadaşlarımız; Ahmet ÇAKIR, Hasan ÇAKIROĞLU ve Rehberimiz Zayim Cemal ALTAY’ ın öncülüğünde; yer yer 2 ila 5 m derinliğinde yaklaşık 100-200 m uzunluğunda sulu etaplardan oluşan parkuru kazasız bir şekilde tamamladık.

Kartal kanyonu parkuru boyunca  diz boyuna ulaşan su akıntısının yanında etap etap derinliği 5 m varan kısımlardan oluşmaktadır. Gökyüzünü kanyonun duvarlarını oluşturan  dik kayaların arasında zar zor görebiliyorsunuz. İlkbahar-yaz aylarında alternatif doğa etkinliklerine imkan sağlayan bir parkur. Kesinlikle değerlendirilmesi gereken, alternatif doğa turizme kazandırılmalıdır.

Milas ilçemiz Bafa Gölü Tabiat Parkı, Labranda, Kapıkırı Herakliası, İncirlin Mağarası, Euromos, İasos antik kenti, Gökçeler Kanyonu, Beçin Kalesi, Yediler Manastırı, Asar Tepe (Sakarkaya), gibi tarih ve doğal güzellikleriyle eşsiz coğrafyaya sahip. İlçemiz; sınırları içinde doğa sporları yapmak için ideal parkurları içinde barındırıyor. Bu yönden büyük bir potansiyele sahip. Milas Dağcılık olarak biz bu potansiyelin farkındayız. Yaptığımız etkinliklerle tanıtmaya çalışıyoruz.

Milas dağcılık olarak ilçemizin güzelliklerini keşfetmeye ve turizme kazandırmaya devam edeceğiz.”

Biz de MİDOSK’u, bu çok güzel etkinlikleri yaygınlaştırmaya çalıştıkları ve pek çok bilinmeyen rotayı bizlerle paylaştıkları için kutluyoruz.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis