Milas’ın tarımsal sulama talepleri DSİ’ye iletildi

DSİ 21. (Aydın) Bölge Müdürlüğü’ne ziyaret gerçekleştiren Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı ve beraberindeki muhtarlar, ilçede tarımsal sulamada ihtiyaç duyulan yatırım taleplerini DSİ yetkililerine iletti.

Milas’ın tarımsal sulama talepleri DSİ’ye iletildi
  • 25 March 2021, Thursday 10:28

Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, Çamköy Mahalle Muhtarı Mehmet Emin Soydan, Ulaş Mahalle Muhtarı Durmuş Ören, Aslanyaka Mahalle Muhtarı Aydın Can ve İkizköy Mahalle Muhtarı Muhsin Bilge ile birlikte DSİ 21. (Aydın) Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

Başkan Atıcı ve muhtarlar, ilk önce Muğla DSİ Şube Müdürü olarak görev yaparken DSİ 21. (Aydın) Bölge Müdür Yardımcılığı görevine atanan Mehmet İskender’i ziyaret etti.

İskender ile ön görüşme gerçekleştiren Başkan Atıcı ve muhtarlar, İskender’e çiçek takdim ederek yeni görevinde başarılar diledi ve hizmetlerinden, misafirperverliğinden ötürü teşekkür etti.

Ardından 21. Bölge Müdür Yardımcısı Cengiz Köse’yi ziyaret eden Başkan Atıcı ve muhtarlar, daha sonra DSİ 21. Bölge Müdürü Göktuğ İlter’e ziyarette bulundu.

MİLAS’IN TARIMSAL SULAMA TALEPLERİ GÖRÜŞÜLDÜ

DSİ 21. Bölge Müdürü Göktuğ İlter’e çiçek takdim ederek yeni görevinde başarılar dileyen Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı ve muhtarlar, DSİ yetkililerine Milas’a ve bölgeye kazandırdıkları hizmetlerden ötürü çiftçiler ve şahsı adına teşekkür etti.

DSİ 21. Bölge Müdürü Göktuğ İlter, DSİ 21. (Aydın) Bölge Müdür Yardımcı Mehmet İskender ve 21. Bölge Müdür Yardımcısı Cengiz Köse’ye Milaslı çiftçilerin tarımsal sulama konusundaki taleplerini anlatan Başkan Atıcı, küresel ısınma ve kuraklığın son yıllarda etkili olmaya başladığını belirterek, bir damla suyun dahi insanlığın hizmetine sunulmadan denize gönderilmemesi gerektiğini söyledi.

KAYADERE BODRUM İÇME SUYU BARAJI’NDAN CAZİBELİ SU TALEBİ

“Akgedik ve Derince barajı sulama projesi kapsamında tarımsal alanlardaki yapılaşmanın önüne geçilmesi ile ilgili Muğla Şube Müdürlüğümüz Aydın DSİ Bölge Müdürlüğü’nün önlem almasını istiyoruz. Kayadere Bodrum İçme Suyu Barajı’nın sularından baraj çevresinde bulunan dağ arası köylerine (Çamköy, Ulaş, Aslanyaka, Kayaderesi ve Karacahisar) tarım sulaması için cazibeli su verilmesini yöre insanımız, çiftçilerimiz adına talep ediyoruz.” diyen Başkan Atıcı, görüşmenin devamında Akgedik ve Derince barajlarının doluluk oranlarıyla ve bu barajlardan bu yıl tarımsal sulama amaçlı sulama planlaması hakkında bilgi aldı.

PLANLANAN BARAJ VE GÖLET PROJELERİ HIZLANDIRILMALI

Milas’ta planlanan Eşence-Yeniköy ve Gökçeler barajlarının ve planlanan göletlerin çok önemli olduğuna vurgu yapan Başkan Atıcı, bu yatırımların bir an önce Milas’a kazandırılması gerektiğini belirtti.

Mahalle muhtarları da kendi yöreleriyle ilgili konuları, DSİ 21. Bölge Müdürü Göktuğ İlter’e iletti. Çamköy Sulama Kooperatifi Başkanı ve Çamköy Muhtarı Mehmet Emin Soydan da yeni planlanan Kayaderesi Barajı’ndan kooperatif aracılığı ile kendi mahallesine ve komşu mahallelere yaklaşık 5 bin dönümlük tarımsal araziye sulama amacıyla su talebinde bulundu.

Başkan Atıcı, “Bir damla suyun dahi insanlığın hizmetine sunulmadan denize gönderilmemesi gerektiğini yıllarca Bölge Müdürlüğümüze ve yetkililere dillendirdik. Son yıllarda geliyorum diyen küresel ısınma ve kuraklık tarımsal üretimi sıkıntıya sokmaktadır.

Bu bağlamda ümidimiz DSİ Genel Müdürlüğündedir. Çünkü milli ve yerli tarımın önemi bu pandemi döneminde bir kaz daha ortaya çıkmıştır.” diye konuştu.

Talepleri bir bir not eden DSİ 21. Bölge Müdürü Göktuğ İlter, çiftçilere imkânlar çerçevesinde su verilmesi için gerekli planlamaları çözüm odaklı bir yaklaşımla yürüttüklerini ifade etti.

Toplantı, hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık