Milaslı gençler de Ardahan yolcusu

''Biz Anadoluyuz'' projesi 2018 yılında, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde bulunan 21 ilimizden yaklaşık 50 bin çocuğun Batı bölgelerinde bulunan 24 ili ziyareti ile başlamıştı. Projenin ikinci ayağında da Batı bölgelerindeki gençler,  Doğu bölgelerine götürülecek.

Milaslı gençler de Ardahan yolcusu
  • 07 September 2019, Saturday 12:21

Milas Gençlik Merkezi Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü eşgüdümüyle yürütülen projeyle, Muğla’dan 80 öğrenci, Bitlis ve Ardahan’a götürülecek. “Biz Anadoluyuz” projesinin ikinci ayağında, Batı bölgelerinden belirlenen illerimizden 15 yaş altı 50 bin çocuğun, ülkemizin farklı şehirlerini ziyaret etmeleri sağlanarak, çocuklar arasındaki kardeşlik ruhu ve bilincinin geliştirilmesi, milli ve manevi, kültürel ve ortak değerlerin paylaşılması ve gelecek nesillere aktarılması, kardeşlik bağının güçlendirilmesi amaçlanıyor. Böylece, farklı bölgelerden çocuklar bir araya gelerek, kardeş şehirler oluşturarak, ileride bu kardeşlik bağının daha da güçlendirilmesi hedefleniyor.

Milas Gençlik Merkezi Müdürü Aşkın Binbir, Ardahan gezisinin, ilçemizden koşulları tutan ve merkeze başvuruda bulan 40 öğrencinin ve onlara nezaret edecek 4 öğretmen ile 13 – 16 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirileceğini söyleyerek, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Bu kapsamda ilk defa 2018 yılında Milas Kaymakamlığı öncülüğünde Milas Gençlik Merkezi Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda Muş, Bingöl, Ağrı ve Bitlis illerinden ilçemize gelen yaklaşık 500 öğrenci  4 gün yatılı olarak misafir edilerek ilçemizin tarihi ve Kültürel yerlerine geziler düzenlenmiş, ilçemizin tanıtımı yapılmış, ilçemizde bulunan akranları ile bir araya getirilerek birbirleriyle tanışmaları sağlanarak, aralarında bir kardeşlik bağı oluşturulmuştur. Yine bu misafir öğrencilerimiz Muğla Valimiz Esengül Civelek’in daveti üzerine Muğla’ya götürülerek, valimiz ile yemekte buluşmuşlardır. Proje kapsamında Muğla ilimizden Bitlis ve Ardahan’a 80 öğrenci götürülecektir.”

Editör: Gülçin Erşen
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık