“Milas’ta Güreşin Önderleri” buluştu

ÖNDER Haber / Melih KAŞKAR -

“Milas’ta Güreşin Önderleri” buluştu

Milas’ta güreş sporunun kurulup gelişmesinde büyük emeği geçen önder isimlerden bazıları, Milas Gençlik Güreş İhtisas Spor Kulübü Derneği’nin düzenlediği kahvaltılı etkinlikte bir araya geldiler. Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın da katıldığı etkinlikte, ilçemizin güreş tarihine, anılar eşliğinde renkli ve duygusal bir yolculuk yapıldı.

Milas Gençlik Güreş İhtisas Spor Kulübü Derneği, Milas’ta güreş sporunun kurulup gelişmesi ve derneğin kurulmasında emeği geçen isimleri dün sabah dernek binasında verdiği kahvaltı ile bir araya getirdi.

Etkinliğe, Milas güreşinin önde gelen isimlerinden Cafer Mete, Ömer Çakıroğlu, Sabahattin Uzun, Günay Karadağ ve Orhan Başaran katıldılar.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas Gençlik Güreş İhtisas Spor Kulübü Derneği Başkanı İlhan Hazer, Yönetim Kurulu Üyeleri Abdullah İnpınar, Hasan Ölmez, Erkan Uysal ve derneğin geçmiş dönem yönetim kurulu üyesi Hakkı Birgi’nin de katıldığı etkinlikte anılar tazelendi.

 

‘Milas Güreş Tarihi’ni konu alan bir kitap çalışmamız var

Dernek Başkanı İlhan Hazer, “Geçtiğimiz günlerde, kulübümüzün kuruluşunda emeği geçen değerli isimlerden Günay Karadağ’ı ziyaret etmiştik. Bu ziyarette Sayın Karadağ, bizden beraber çalıştığı arkadaşları ile kendisini bir araya getirmemizi istemişti. Biz de Sayın Karadağ’ın bu sözünü bir emir telakki ettik ve derhal yerine getirdik. Sizler bizim baş tacımızsınız. Sizlerin söyleyeceği her söz bizim için çok önemli. Dernek olarak şimdi sizlerin anılarından yola çıkarak ‘Milas Güreş Tarihi’ni konu alan bir kitap çalışmamız var. Sağ olsun, Belediye Başkanımız Sayın Muhammet Tokat da bu konuda çok duyarlı. Bugün bizleri yalnız bırakmaması, aramızda olması bizleri ziyadesi ile mutlu etmiştir. Dernek olarak önümüzdeki günlerde daha birçok etkinlik gerçekleştireceğiz. Sizlerin tecrübeleri biz yöneticilerin yoluna ışık oluyor. Sizlerden aldığımız destek ve manevi güçle güzel işler yapacağımıza inanıyorum” dedi.

Milas güreşinin kurucu isimlerinin anıları ile tarihe yolculuk yapılan kahvaltıda duygusal anlar yaşandı. Milas Halk Eğitimi Merkezi Kurucu Müdürü ve Gazetemiz Yazarı Cafer Mete’nin kuruluş günlerine dair anıları ve verdiği tarihe not düşülecek bilgiler, ilgiyle dinlendi.

 

Neye ihtiyacınız varsa, bizden ne talebiniz varsa kapımız açık

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat da yaptığı konuşmada, “Bu organizasyondan dün bilgim oldu. Sevindim. Sizlerle bir arada olmaktan her zaman mutlu oluyoruz. Özellikle Milas’a, Milas sporuna, Milas güreşine büyük emekleri geçmiş kişilere hem bu hizmetlerinden dolayı hem de birer büyüğümüz ve insan olarak saygı duyuyoruz. Verilen tüm emekler için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Tabii ki sizlerin o dönemleri ile bu dönem çok farklı. O dönemlerdeki iştah, o dönemlerdeki samimiyet, kararlılık, bu dönemlerde yok ne yazık ki. Bu dönemde iş daha karmaşık hale geldi. Belki olanaklar artıyor ama gittikçe spor yapmak artık daha da zorlaşıyor. Bu açıdan, Milas Gençlik Güreş İhtisas Spor Kulübümüzün durumu da bizi üzüyor. Elimizden geldiğince bize düşen durumlarda yardımcı olmaya gayret ediyoruz. Sizlerin kurup bu noktaya getirdiğiniz güreş sporunu bizler de yaşatmak ve geleceğe taşımak için üzerimize düşen görevleri yapmaya hazırız.

Ben herhangi bir şekilde başkanımıza ve ya yönetimimize şunu yaparım, bunu ederim diye bir şey demedim. Sizler, neye ihtiyacınız varsa, bizden ne talebiniz varsa kapımız açık, bize söyleyin, bizler bunu karşılayalım, dedim. Bu sözüm daima geçerli. Belediyemizin şartları da çok iyi değil ama önümüzdeki dönemde şartlarımız daha da gelişecek” dedi.

 

Milas’ın her halde çıtayı en yüksek noktaya çıkardığı spor dalı güreştir

Konuşmasında daha sonra Milas Gençlik Güreş İhtisas Spor Kulübü Derneği’nce hazırlıklarının sürdürüldüğü ‘Milas Güreş Tarihi’ni konu alan kitap çalışmasına değinen Başkan Tokat sözlerini şöyle sürdürdü:

“Gerçekten sizlerin bu anılarınızı dinlemek bizi çok mutlu ediyor. İşte sizin bu anılarınızı derleyip toparlayıp bir kitap haline getirmek lazım. Bu anlamda derneğin bir çalışması var, bunu biliyorum. Bu konu bence şu anda aktif olarak sporcu veya yönetici olarak yaptığımız çabalarımız kadar güreş sporuna hizmet olacaktır.

Bu kitap çalışmasına Belediye olarak biz de destek vereceğiz ve hatta istenirse belediye yayınlarından baskısını da gerçekleştiririz. Bu çok büyük bir hizmet olur. Şimdi ben kendi kendime diyorum ki, keşke zamanımız olsa da sizlerin burada anlatmış olduğunuz anılarınızı akşama kadar dinlesem. Az önce sizleri dinlerken o günlerdeki şartları insan kafasında canlandırıyor. Hem de bu günleri yaşıyorsunuz. Bunlar güzel şeyler. O zamanın ilişkileri, çelişkileri. Bakın az önce bazı şeylerden bahsedildi. Bu kitapta bunların mutlaka yansıması ve yer alması lazım. Bu Milas Gençlik Güreş İhtisas Spor Kulübü Derneği’nin tarihini geleceğe taşımak lazım. Sizlerle ayrı ayrı ortamlarda da konuşma olanağımız oluyor. Benim şahsi düşüncem Milas’ın her halde çıtayı en yüksek noktaya çıkardığı spor dalı güreştir. Dünya şampiyonu, Kırkpınar Başpehlivanı, Türkiye birinciliklerinden bahsediyoruz. Bunu unutturmamak, bunu yazmak lazım. Bir kez daha belirtiyorum, ben de bu anlamda üzerime ne düşüyorsa yapmaya hazırım.”

 

‘Kent Müzesi ve Spor’

Konuşmasının son bölümünde Milas’ta oluşturulan Kent Müzesi’nin ve Müze bünyesinde ‘Spor Tarihi’nin de kapsamlı bir şekilde sergilenmesinin önemine dikkat çeken Başkan Tokat; “Milas Kent Müzesi’nin oluşumunda özellikle spora ilişkin bölümün olmasını ben çok istedim. Şimdi bu bölümümüz oluşturuldu. Bu bölümde Milas’ın spor tarihini yansıtacak, oraya gelen ziyaretçilerin bilgilenmelerini sağlayacak döküman olur, bir mayo olur, bir madalya olur, bir fotoğraf olur, yani bir gazete kupürü olur, bir önemli maç anısı olur, yani bunda sınır yok. Burada bunların yaşatılması için sizlerin de oraya destek olmanızı, bahsettiğim şeylerle ilgili bağışta bulunmanızı özellikle rica ediyorum. Gerçekten ben kendimi şanslı hissediyorum, Milas gibi bir yerde yaşıyor olmaktan ve belediye başkanlığım öncesinde de her birinizle ayrı ayrı hukukumuz var. Sizler bize daima örnek olmuş, bize olumlu yol çizmiş, belki de bizim bugünlere gelmemizde çorbaya tuz katmış insanlarsınız. Bizde emeğiniz çok. Onun için hem güreşe hem Milas’a hem de bize verdiğiniz emeklerden dolayı teşekkür ediyorum. Sizleri zaman zaman böyle ortamlarda görmek isterim. Bu sefer başkanımız bizleri bir araya getirdi. Gelecek sefer Hazer Başkanımız bize görev versin, belediye olarak bu organizasyonu biz üstlenelim. Zaman zaman bir araya gelelim, hasret giderelim. Bakın ne güzel bir gün oldu bu gün. Tüm samimiyetimle söylüyorum çok mutlu oldum. Dernek Başkanımız İlhan Hazer’e bu güzel organizasyon için çok teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Başkan Tokat’ın konuşmasının ardından Milas güreşinin kurucu duayenleri ile çekilen anı fotoğrafı ile etkinlik tamamlandı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık