“Milas’ta her alanda, her sektörde müthiş bir potansiyel var”

ÖNDER Haber / A. Kemal KAŞKAR -

“Milas’ta her alanda, her sektörde müthiş bir potansiyel var”

Kısa bir süre önce Milas Kaymakamlığı görevine başlayan Eren Arslan, iade-i ziyaretleri kapsamında MİTSO’yu ziyaret etti. Ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, ilçemizle ilgili ilk izlenimlerini, “Milas’ta her alanda, her sektörde müthiş bir potansiyel var” diye özetleyen Kaymakam Arslan, sadece eğitim düzeyinin istenen seviyenin altında kaldığına dikkat çekerek “Bunu da elbirliğiyle, kurumların vereceği destekle kısa sürede aşacağımıza inanıyorum” dedi.

 

Sadece eğitimde

başarı oranı düşük

MİTSO Yönetim Kurulunu ziyaret eden Kaymakam Eren Arslan, Milas’ı umduğundan çok daha iyi bir durumda bulduğunu söyledi. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ve Yönetim Kurulu Üyeleriyle bir süre sohbet eden Kaymakam Arslan, ilçemizle ilgili ilk izlenimlerini anlattı.

Milas’a gelmeden önce Milas halılarının methini çok duyduğunu dile getiren Kaymakam Arslan, “Milas’ta her alanda, her sektörde müthiş bir potansiyel var” dedi.

Milas’ta sadece eğitimin seviyesi konusunda beklediğini bulamadığını belirten Kaymakam Arslan, “Herşeye sahip bir ilçede eğitimin çok daha iyi durumda olması gerekirdi. Akademik seviyemiz beklediğimin altında. Başarı oranı ne yazık ki düşük. Herhalde bunun da bir nedeni vardır. Bunu araştırıp bulmak da bizim görevimiz. Burada daha çok çalışarak, kurumlarımızın da vereceği destekle, herkesin elini taşın altına koymasıyla eğitimin seviyesini de kısa sürede yükselteceğimize inanıyorum” dedi.

 

MİTSO’nun çalışmaları

Milas Kaymakamı Eren Arslan’ın MİTSO’yu ziyaretinden çok memnun kaldıklarını ifade eden Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ise, Oda çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Kısa süre önce MİTSO’nun büyük marketlerle zincir mağazaların toplam raf alanının yüzde 1’inin markalı yerel ürünlere tahsisi ile ilgili yasanın çıkmasını başardığını, bunun yerel üreticinin korunması için çok büyük bir önemi olduğunu anlattı.

MİTSO’nun, yine kısa süre önce Milas Zeytinyağının Coğrafi İşaret Tescilini de aldığını dile getiren Özer, “Şimdi sırada Milas Halıları var. 1996 yılında Sümer Holding tarafından Coğrafi İşaret Tescili yaptırılan Milas el halılarının tescil haklarını devralmak istiyoruz. Sümer Holding tasfiye sürecinde olduğu için zaten Coğrafi İşaretin gereğini yerine getiremiyor. Kendileriyle konuştuk, bize devretmeye çok olumlu yaklaşıyorlar. 23 Aralık’ta yeni Sınai Mülkiyet Kanunu, TBMM Genel Kurulundan geçti. Uzun bir süredir Sümer Holding de, biz de bu yasanın çıkmasını bekliyorduk. Yasanın devir işlemlerini kolaylaştıracak şekilde çıkması için TOBB ile, Muğla Milletvekillerimizle pekçok görüşmeler yapmıştık. Sonuçta yasa istediğimiz şekilde çıktı. Kısa sürede Milas halılarının da Coğrafi İşaret Tescili Odamızda olacak. Ondan sonra Milas Halıcılığını geliştirmek için bizlere çok büyük görevler düşüyor” dedi.

 

Su Ürünleri üretimi

ve ihracatı

MİTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sami Kont da, Milas’taki Kültür Balıkçılığının durumu hakkında Kaymakam Eren Arslan’a açıklamalarda bulunarak, kendi firmasıyla üç yıldır balık ihracatı yaptıklarını ve üç yılda ihracat sıralamasında 7. sıraya yükselmeyi başardıklarını ve geçen yıl 30 milyon dolar ihracat gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi.

 

‘Uzunyuva Hekatomnos

Lahdi’ baskılı porselen

tabak

Ziyaretin sonunda MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, daha sonra ziyaretin anısına Kaymakam Eren Arslan’a, MİTSO tarafından özel olarak yaptırılan ve üzerinde ‘Uzunyuva Hekatomnos Lahdi’nin bir yüzünün görüntüsü olan porselen tabak armağan etti.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık