Milas’ta korkutan orman yangını…

ÖNDER HABER - Adem KANKAYNAR

Milas’ta korkutan orman yangını…
  • 27 September 2018, Thursday 7:39

İlçemiz Güneş Mahallesi sınırları içerisindeki Arıtma Tesisi ve Hayvan Barınağı’na yakın bir bölgede, henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Kızılçam Gençlik Sahası’nda başlayan ve rüzgârın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangına, çevre il ve ilçelerden gelen ekipler de destek verdi.

Önceki gün akşam saatlerinde henüz bilinmeyen bir nedenle başlayan ve şiddetli rüzgârın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangının, çevredeki evlere ve zeytinlik alana sıçramaması için ekiplerce yoğun bir çaba harcandı. Kızılçam Gençlik Sahası’ndaki yangın söndürme çalışmalarına, Milas Orman İşletme Müdürlüğü bünyesindeki 7 adet yangın söndürme arazözünün yanı sıra; Aydın, Yatağan, Kavaklıdere ve Yılanlı Yangın Söndürme Ekipleri de destek verdi. İlk belirlemelere göre çıkan yangında yaklaşık 5 hektarlık bir alan zarar gördü.

Akşam saatlerinde çıkan yangın gece yarısı kontrol altına alınırken, gece boyunca soğutma çalışmaları devam etti. Sabahın ilk ışıklarına kadar devam eden çalışma, dün de öğle saatlerine kadar sürdü. Kentin hemen her noktasından görülen yangın nedeniyle ilçeyi yoğun bir duman kaplarken, ekipler zarar gören alanda tespit çalışmalarına başladılar.

Yangının akşam karanlığında başlaması nedeniyle havadan müdahale edilemezken, yangının çıkış nedeni için başlatılan çalışmanın devam ettiği bildirildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık