Milas’ta Okullara “Okulum Temiz Belgesi”

İlçemizde eğitim veren okullar “Okulum Temiz Belgesi” almaya başladı. Covid-19 salgını ile birlikte okullarda oluşturulması amaçlanan hijyen ve sağlık koşullarını yerine getiren okullara verilen belgeyi ilçemizde alan ilk özel okul İMİ Koleji oldu. Belge okula, denetimi yapan Türk Standartları Enstitüsü tarafından verildi. Kılavuz, denetim ve belgelendirme ile okulların hijyen ortamının geliştirilmesi, enfeksiyon önleme ve kontrol koşullarının tesbit edilip güvenle gidilen okulların sayısını artırmak amaçlanıyor.

Milas’ta Okullara “Okulum Temiz Belgesi”

 Temiz okul ve temiz okul belgesi nedir?

 Temiz okul belgesi eğitim kurumlarında enfeksiyonun önlenmesi, hijyen şartlarının geliştirilmesi için yazılan kılavuzda yer alan koşulları idealleştiren eğitim kurumları için verilen bir belge. Belge sağlık, turizm, gıda sektörlerinde aranan iş güvenliği ve hijyen standartları gibi Covid-19 salgınıyla birlikte artık eğitim kurumlarında da aranıyor. Gereken hijyen koşullarını yerine getireceğini öngören okullar denetleniyor ve uygun görülüyorsa “Okulum Temiz Belgesi” ile belgelendiriliyorlar. Amaç bir toplumsal bilinç, farkındalık ve herkesin uyması gereken bir standart yaratmak.

 Hijyen standartları, enfeksiyon önleme ve kontrol koşulları devlet okullarında Milli Eğitim Bakanlığı, özel okullarda ise Türk Standartları Enstitüsü (TSE) denet uzmanları tarafından denetleniyor. Devlet okullarına belgeyi MEB, özel okullara TSE veriyor. 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık