Milas’ta onlarca mağdur, telefon şebekesi tarafından dolandırıldı

​​​​​​​Milas’ta ucuz telefon vaadi sunan operatörün 2 temsilcisi, çok sayıda vatandaşı dolandırdı. 100 civarında mağdur, Milas Adliyesi’ne gelerek suç duyurusunda bulundu. 

Milas’ta onlarca mağdur, telefon şebekesi tarafından dolandırıldı

Milas’ta iddiaya göre; bir operatör firmasının temsilcisi olduğunu söyleyen iki kişi, onlarca kişiyi ucuz telefon vaadiyle dolandırdı. Dolandırıldıklarını iddia eden yaklaşık 100 kişi, Milas Adliyesi’ne giderek suç duyurusunda bulundu. Dolandırıcılık olayında söz konusu tutarın yaklaşık 4 milyon lira olduğu iddia edildi.

İphone marka telefon, akıllı saat ve aksesuarın uygun fiyatlarla müşterilere sunulduğu belirtilerek yapılan dolandırıcılık olayında mağdurlar, paranın bir kısmını peşin olarak ödedi. Ödeme yapılmasına rağmen telefon numaraları üzerine taksitlendirme de yapılan mağdurlar, telefon başına 10-35 bin lira aralığındaki çeşitli tutarlarda dolandırıldı. Satışa ilişkin faturaları kesilen, telefon İMEİ Kodu zimmetlenen mağdurlar, hem telefonlarını teslim alamadı, hem de değişik tutarlarda dolandırıldı. İMEİ kodu da üzerlerine zimmetlenen mağdurlar, telefonların yasa dışı eylemlerde kullanılmasından endişeleniyor.

Ankara’da bulunan bir firmanın telefon satışını yapan Ayşe M. ve Duygu K. hakkında suç duyurusunda bulunan mağdurlar, Milas Adliyesi’ne gelerek suç duyurusunda bulundu. Bir mağdur ise, “Ayşe M. uzun yıllardır operatör müşterisi olduğum için puanlarımın biriktigini söyleyerek uygun fiyatlı telefon ve aksesuar alabileceğimi söyledi.  Bir ay sonra telefonum ve aksesuarlarım gelmediği için Ayşe isimli kişiye sormaya başladım. ‘Telefonlar gelecek stok sıkıntısı var’ dedi. Faturamın ödeme günü geldi. Sonrasinda Ayşe isimli kişinin herhangi bir operatör bayisinde çalışmadığını ve işlemlerimin Ankara Polatlı da bulunan bir mağazadan yapıldığı bilgisini aldım. Daha sonra araştırmaya başladığımda bir daha da telefonlarım açılmadı. Hattın operatör müşteri hizmetlerini aradığımda da şikayet dilekçesi oluşturdum, mağaza hakkında işlem başlatıldığı söyleniyor. Fakat benim fatura günüm geçti ve hattım almadığım telefon yüzünden kapanmak üzere. Faturalarım bir şekilde ödenmiş olsa bile e-devlet üzerinden kontrol ettiğimde faturası kesilmiş fakat bana hiç gelmeyen bir telefon adıma kayıtlı görünüyor. Şu an nerede, hangi amaçla kullanıldığını bilmediğim telefon ve aksesuarlar hiç elime ulaşmadı. Şu an elime ulaşmayan ancak e devlette kaydı bulunan telefonların karışacak suç veya olaylarla herhangi bir ilgim olmadığıni belirtmek için savcılığa geldim.” dedi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık