Millet İttifakı’ndaki istikrarsızlığa Muhammet Tokat’tan açıklama:

​​​​​​​“İYİ PARTİ, BİLEREK VE İSTEYEREK PROTOKOLÜ BOZDU”

Millet İttifakı’ndaki istikrarsızlığa Muhammet Tokat’tan açıklama:

Muğla Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 10 Ağustos Perşembe günkü toplantısında komisyon üyeliklerinde çoğunluk, Cumhur İttifakı bileşenlerine geçmişti. Millet İttifakı içinde yer alan İYİ Partili 3 meclis üyesi, komisyon seçimlerinde CHP ile birlikte değil, Millet İttifakı ile birlikte oy kullanmıştı. Konuyla ilgili Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve CHP Milas İlçe Başkanı İlgin Göktepe Milas CHP İlçe Örgütü binasında basın açıklamasında bulundular.

CHP Muğla Milletvekilleri Suat Özcan ve Mürsel Alban’ın da hazır bulunduğu toplantıda bir konuşma yapan Mürsel Alban, salgın döneminde alınan tedbirlerde Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın özverili çalışmalarına vurgu yaptı ve teşekkür etti; “Kimsenin sahipsiz olmadığını, artık yoksulun başvurabileceği bir kapısının olduğunun örneğini ortaya koydu. Cumhuriyet Halk Partisi kimsesizlerin kimsesidir” diyen Alban, daha sonra, dolardaki yükselişle ilgili olarak Televizyonda Hazine ve Maliye Bakanı Damat Berak Albayrak’a çanak sorular soran gazeteci Ahmet Hakan’ı ve sorulara gayri ciddi cevaplar verdiğini belirttiği Berat Albayrak’a eleştiriler yöneltti.

Daha sonra CHP Milas İlçe Başkanı İlgin Göktepe, geçtiğimiz hafta Milas ve Büyükşehir Belediye Meclislerinde İYİ partili meclis üyelerinin cumhur ittifakı ile birlikte oy kullanmaları konusunda söyleyecekleri olduğunu belirtti.

Göktepe: “Seçim öncesi iyi parti ilçe başkanı ve CHP Belediye Başkan adayımız Sayın Muhammet Tokat arasında 6 maddelik bir protokol imzalanmıştır. Protokolün 6.maddesini sizlerle paylaşmak istiyorum. Protokolün 6.maddesi der ki: ‘Oylamalarda ve kararlarda İYİ Parti meclis üyeleri, CHP meclis üyeleri ile hareket edecektir. Aksi halde iş bu protokol geçersiz hale gelecektir.’ Protokolün 6.madddesine, İYİ Partili meclis üyeleri tarafından, 10 Ağustos’ta yapılan Milas Belediye Meclis toplantısında, tüm uyarı ve görüşmelerimize rağmen uyulmadığı ve protokolün geçersiz hale getirildiği görülmüştür. Biz ittifakın ve protokolün sürmesi için çok gayret sarfettik. Konu, şu anda Genel Merkezlerimiz düzeyinde tartışılmaktadır. İttifak ile ilgili olarak genel merkezde alınacak olan kararlara uyulacaktır. İttifak ayrı, protokol ayrı bir konudur” dedi.

Daha sonra konuşan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise şu ifadelere yer verdi:

“Milas meclis toplantısında gelişen olaylar ve Muğla  Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında gelişen olayları birbirinden ayırmak lazım. Herkes şu an büyük mecliste gelişen olayı konuşuyor, fakat olayın bir de Milas boyutu var.

Biz 6 maddelik protokol yaptık ve bu 6 maddelik protokolün maddelerinin çoğu iyi partiye bir şeyler veren maddelerdir. Bir madde sadece şunu içerir: Meclis toplantılarında ve kararlarında birlikte oy kullanma. Eğer aykırı bir durum olursa, protokolün geçersiz olacağı hükmü var.

Bu madde aslında daha önce de ihlal edildi, fakat bu ihlal sadece 1 kişinin ihlaliydi ve diğer parti üyeleri buna uymadığı için ben göğüsledim, sorun yaşanmasını önledim. Çünkü o zaman parti olarak hareket etmemişlerdi. Fakat 10 Ağustos’ta yapılan belediye meclis toplantısında kasıtlı olarak ve bilerek bu protokol maddesi ihlal edildi. Bununla ilgili aykırı oy kullanılacağı bilgisi bize geldi. Biz arkadaşlarımızı aradık, uyardık, doğrusunu anlattık. Hatta grup toplantısında da sayın Mehmet Çayırlı’ya bunun protokolü bozma noktasına getireceğini söyledik. O da saat 13:00’da arkadaşlarıyla kendi  bürosunda toplanacağını, ona göre meclise geleceklerini ifade ettiler. Meclise geldiler ve gene bildiklerini okudular.

Yani bile bile ve kasıtlı olarak bu protokolü ihlal ettiler.

Tabii ki bu üzücü bir durum, çünkü CHP ve bizler bu protokolün bizlere yüklediği tüm yükümlülükleri yerine getirmiş durumdayız.

Yani Muğla’da kendilerine bir komisyon üyeliği dahi verilmediğini iddia edip, Cumhur İttifakı ile hareket eden arkadaşlarımız, Milas’ta bırakın komisyon üyeliklerini, encümen üyeliği, başkan yardımcılığı, başkan vekilliği, büyükşehir meclis üyesi, kontenjan adayı, kontenjan meclis üyesi, daha birçok şeyi elde etmelerine rağmen Muğla’da ne yaptılarsa Milas’ta da aynısını yaptılar.

Bu  bize büyük bir haksızlık.

Bu çerçeve içerisinde uyarılarımıza rağmen  kasten,  bilerek ve isteyerek, protokol ihlal edilmiş ve hükümsüz hale getirilmiştir.

Olayın Muğla boyutu ayrı, Milas boyutu ayrıdır. Hatta  olayın protokol boyutu ile ittifak boyutu da ayrıdır.

İttifak ve Muğla ile ilgili konular bizi aşan, il teşkilatlarının, genel merkezlerin görüşmeleri ile yönlendirecekleri ve yürütecekleri bir konudur; biz de buna saygılıyız ve biz de buna uyarız. Ama gördüğümüz kadarıyla artık Milas’taki protokolün yaşama şansı bırakılmamıştır. Kendilerini defalarca uyarmamıza ve tersi davranışın protokolün ihlali olacağını belirtmemize karşın, bilerek ve isteyerek bu şekilde davranmışlardır.

Bunları partimiz ve siz halkımızla paylaşmayı uygun gördük. Çünkü Milas olarak, ben Milas Belediye Başkanı olarak şunu ifade edebilirim, bu protokolden kaynaklanan İYİ partiye tanınmış her şeyi en iyi şekilde kullandırdım. Muğla için yaptıkları itirazlar Milas için geçerli değildir.

Her şeyi vermiş olmamıza rağmen yine bu tavır içinde olmaları sonucu ittifakla ile ilgili daha doğrusu protokolle ilgili  bağlılıklarını sorgulamamız gerekiyor. Bu protokolü biz bozmadık, İYİ Parti’li meclis üyesi arkadaşlar, bu protokolü geçersiz kılacaklarını bilerek, buna göre davranmışlardır. Takdir kamuoyunundur bunu sizlere bildirmeyi görev bildik.”

CHP Muğla Milletvekili ise korona ile ilgili alınan tedbirlerde Tokat’ın özveriliğini vurguladı ve teşekkür etti; “Kimsenin sahipsiz olmadığını artık yoksulun başvurabileceği bir kapısının olduğunun örneğini ortaya koydu. Cumhuriyet Halk Partisi kimsesizlerin kimsesidir “ dedi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık