Milletvekili Girgin, “Esnafa destek lafta kaldı.”

Muğla CHP Milletvekili Süleyman Girgin, 22 Ekim 2022 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararıyla yürürlüğe giren kredi paketi hakkında açıklamalarda bulundu.

Milletvekili Girgin, “Esnafa destek lafta kaldı.”
  • 22 November 2022, Tuesday 9:58

Girgin’in konu hakkındaki açıklaması şöyle;

“Cumhurbaşkanı Erdoğan, 28 Eylül 2022 tarihinde TESK genel kurulunda esnafa 500 bin TL limitli, yüzde 7,5 faiz oranıyla toplam 100 milyar TL büyüklüğünde kredi paketi açıkladı. Söz konusu kredi paketi, 22 Ekim 2022 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararıyla yürürlüğe girdi.

22 Ekim 2022 tarihinden bu yana yaklaşık 45 bin esnafın kredi kullandığı söyleniyor.

Ancak yüzbinlerce esnafın da kredi talebinin Halkbank şubelerinde beklediğini duyuyoruz. Nitekim 2 milyonun üzerinde esnafın olduğu düşünülürse şu anda kredi alan esnaf sayısı, toplam esnaf sayısının yüzde 2,25’i. Yani her 100 esnaftan yalnızca 2’si kredi alabilmiş durumda. Esnafa el uzatmayan, tersine el açan iktidar Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun ısrarla “ esnafın kredi faizini silin” çağrısından sonra Faiz oranı düşük kredi açıkladı. Ancak küçük bir pürüz var, bankalarda para yok!!!Esnafa bankadan iletilen bilgi şu şekilde; başvuru sahibinin belgelerinde bir eksiklik bulunmuyor ve kredibilite sorunu da bulunmuyor ancak bankada kredi verecek nakit bulunmadığı için kredi başvuruları bekletiliyor. Ne zaman Halkbank’ta nakit girişi artarsa kısmi olarak kredi verilmeye başlanıyor. Ancak nakit girişi olmadığı sürece başvurular bekletiliyor.

Zamanında kredi kullandıramayacaksanız neden müjde diye açıklıyorsunuz?”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık