Milletvekili Girgin: “Size yakışan devletin valisi olmaktır”

8. Milas Zeytin Hasat Şenliği’nde devletin hiçbir kurumunun şenliğin hiçbir kenarında olmadığını söyleyen CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, şenlik meydanında yaptığı açıklamada Muğla Valisi Orhan Tavlı’yı eleştirerek, “Buradan sayın valiye açıkça söylüyorum, devletin valisi olun, iktidarın valisi olmayın. Herkesin burada el ele verdiği bir noktada size yakışan devletin valisi olmaktır.” dedi.

Milletvekili Girgin: “Size yakışan devletin valisi olmaktır”
  • 13 November 2022, Sunday 13:02

İlçemizde bu yıl 8.’si düzenlenen Milas Zeytin Hasat Şenliği’nde açıklama yapan CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, resmi kurumların katılım göstermediği 8. Milas Zeytin Hasat Şenliği meydanında açıklama yaptı.

Milletvekili Girgin, şenlik yürüyüşüne katıldıktan sonra, bu yıl başta valilik, kaymakamlık, il ve ilçe tarım müdürlüğü başta olmak üzere hiç bir resmi kurumun desteği olmadan düzenlenen zeytin hasat şenliği ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bugün Milas Belediye Başkanımız Muhammet Tokat öncülüğünde herkes burada. Gerçekten son yılların en güzel şenliklerinden birisi… Ne güzel demiş atalarımız ‘Toprağı işleyen yemeği işler, çiftçiyi hor gören gıdayı zor görür’ demişler. Ben şenlik komitesine, şenliğe katkı sunanlara teşekkür ediyorum. Bugün öğrendim odalar, dernekler, bütün Milaslılar burada… Milas için zeytin çok önemli. Milas zeytinin başkenti adeta. Zeytin şenliği düzenleniyor, üretici teşvik ediliyor. Ama maalesef gördüğümüz, duyduğumuz şu; devletin hiçbir kurumu bu zeytin şenliğinin hiçbir kenarında yok. Biz devleti yönetenlerde, adaletle yönetmelerini her zaman istiyoruz. Bunun takipçisi olacağız. Öğrendiğimiz kadarıyla burada ne bir vali ne de devlete ait hiçbir kurum bu şenliğe destek vermemiş. Buradan sayın valiye açıkça söylüyorum, devletin valisi olun, iktidarın valisi olmayın. Herkesin burada el ele verdiği bir noktada size yakışan devletin valisi olmaktır. Bu tavrından dolayı Muğla Valisini de kınıyorum.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık