MİLLETVEKİLİ SUAT ÖZCAN: MİLAS’IN ACİLEN SPOR SALONUNA İHTİYACI VAR…

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Suat Özcan Milas’ın ivedilikle bir kapalı  spor Salonuna ihtiyacı olduğunu ve bu ihtiyacı karşılayacak alternatifin ilçemizde bulunduğunu söyledi.

MİLLETVEKİLİ SUAT ÖZCAN:  MİLAS’IN ACİLEN SPOR SALONUNA İHTİYACI VAR…

Milletvekili Özcan yaptığı açıklamada “Milas uzun zamandır sportif tesis yapımı anlamında yeni hiç yatırım almamıştır. 25-30 yıl önce yapılmış olan ve depreme dayanıksız olması gerekçesi ile kapatılan eski kapalı spor salonunun yerine yenisi yapılmadığından, Milas Belediyesi tarafından yaptırılan ve halen 1.Voleybol liginde mücadele eden MilasBelediyespor voleybol erkek takımının hem antrenmanlarını hem de maçlarını oynadığı Atatürk Kapalı Spor salonu dışında hiçbir başka salonu yoktur. 150.000 nüfuslu Milas’ımızın bu eksiğini Sn. Spor Bakanından Randevu alarak aktarma fırsatı buldum. Yenisi yapılıncaya kadar gerekirse acilen halkımız adına 1-2 tane portatif şişme spor salonu talebinde bulundum. Bakanlıkça Milas İmam Hatip Lisesinde bir salon yapılmakta olduğunu söylediler.

Bu salonun son durumunu görmek amacı ile Beçin mahallemizdeki İmam Hatip Lisesine gittim. Doğru, bir salon var ancak yeni yapılan değil. Binanın en üst katındaki salonun basketbol ve voleybol maçlarının oynanabilir hale getirilmeye çalışıldığını gördüm. Kale arkası tribünleri mevcut olup basketbol potaları yerleştirilmiş, oyun alanı çizgileri çizilmiş durumdadır. Ancak salonun bir takım eksiklikleri mevcut olup, ısıtma ve soğutma sistemi yoktur. Aynı zamanda kenar çizgileri duvarlara çok yakın, ışıklandırma penceresinde çarpmaya karşı bir koruyucu bulunmadığı gibi resmi maçlar için gerekli olan takımların oturma yerleri ve resmi maçlar için skorboard bulunmamaktadır. Salonun maçların oynanabileceği hale getirilmesi durumunda antrenmana ve maça gelenler için tuvalet bulunmayıp tüm okul öğrencilerinin de kullandığı tuvalet  dışında bir başka lavabo yapılması gerekmektedir.

Okul bünyesi içinde salon olması itibariyle eksikler giderildiği taktirde okul öğrencilerinden kalan zamanda ilçedeki spor kulüpleri tarafından kullanılması düşünülen salonun ilçemiz sporuna katkıda bulunacağı kuşkusuzdur. İlçemiz sporuna hayırlı olmasını dilerim” dedi.

CHP Muğla Milletvekili Suat ÖZCAN sözlerinin devamında şunları söyledi:

“Ancak 20.000’in üzerinde öğrenci kapasitesi bulunan ilçemizde bu kapsamdaki salonun yetersiz kalacağı da herkes tarafından bilinecektir. İlçemizdeki spor faaliyetlerinin aksamaması için ve sporcu çocuklarımız ve gençlerimizin mağduriyetlerini gidermek anlamında Portatif şişme Kapalı salon ihtiyacı vardır. Gençlik İlçe, İl ve Bakanlığımız tarafından bir an önce İlçemizin salon ihtiyacı giderilmelidir. Yapılmasını istediğimiz salonun nüfus artışına ve güncel sporların da yapılabilmesini karşılayacak nitelik ve kapasitede planlanıp, projelendirilip en kısa zamanda başlamasını İlçe halkı olarak beklemekteyiz.”

Editör: Hüseyin AÇAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık