Milli Judocudan, Başkan Gürün’e ziyaret

​ÖNDER Haber -

Milli Judocudan, Başkan Gürün’e ziyaret

Ülkemizi ve Muğlamızı uluslararası ve ulusal turnuvalarda başarıyla temsil eden başarılı milli sporcu Tayfun Tuna Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret etti.

Bugüne kadar 7 kez Türkiye Şampiyonu olan, 38 ülkenin 813 sporcuyla katıldığı Hırvatistan’da düzenlenen Avrupa şampiyonasında beşinci olma başarısı gösteren milli judocu Tayfun Tuna, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, Kasım ayında Amerika’da düzenlenecek dünya şampiyonasında Muğla’yı en iyi şekilde temsil edeceğini belirterek, “22 yıldır Milas’ta yaşıyorum. Hırvatistan’da düzenlenen 38 ülkeden 813 sporcunun katıldığı Avrupa şampiyonasında beşinci oldum. Kasım ayında da Muğlamızı ve ülkemizi Amerika’da düzenlenecek dünya şampiyonasında temsil edeceğim. Milas’ta yetiştirdiğim öğrencilerimden 2 Türkiye şampiyonu çıkardık. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımızı ziyaret ederek tanışmak, judoda ve diğer spor alanlarında karşılıklı fikir alışverişinde bulunmak istedim. Kendilerine vakit ayırdıkları ve spora, sporcuya verdiği destekleri için teşekkür ederim” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün de yaptığı konuşmada, futbol dışında diğer spor branşlarına önem verilmesinin ve bütün vatandaşlara spor yaptırabilmenin önemine dikkat çekerek, “Ülkemizde ne yazık ki spor deyince ilk akla gelen alan futbol. Oysa spor denince ilk akla atletizm gelmeli. Seyir sporlarından çok vatandaşlarımıza hangi yaşta olursa olsun spor yaptırabilmeliyiz. Geniş kitlelere spor yaptırabiliyorsak bir şeyleri doğru yapıyoruz demektir. Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak bütün spor branşlarına önem veriyor, spor turnuvaları düzenliyoruz. Ayrıca ilçelerimizde tenis kortları, yüzme havuzları, basketbol, voleybol sahaları yapıyoruz. Judoda ülkemizi ve Muğlamızı en iyi şekilde başarıyla temsil eden milli sporcumuz Tayfun Tuna’ya ziyaretleri için teşekkür ediyor kendisine kasım ayında Amerika’da düzenlenecek dünya şampiyonasında başarılar diliyorum” dedi. 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık