Mimarlar Odası Muğla Şubesi’nden OKTAY EKİNCİ ANISINA ÇEVRE VE KENT ETKİNLİĞİ

ÖNDER Haber / Adem KANKAYNAR

Mimarlar Odası Muğla Şubesi’nden  OKTAY EKİNCİ ANISINA ÇEVRE VE KENT ETKİNLİĞİ

15 Ekim 2013 tarihinde yitirdiğimiz, Ünlü Mimar ve gazeteci-yazar Oktay Ekinci, 3 Kasım 2018 Cumartesi günü, saat 13:00’de, Muğla Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi’nde, Muğla Mimarlar Odası’nın Menteşe Belediyesi ile düzenlediği ortak etkinlikle, anılacak.

Muğla ve Milas’ın tarihi kent kimliğinin korunması konusundaki büyük mücadelesiyle yakından tanıdığımız sevgili Oktay Ekinci’nin anma programında, Milas Belediyesi’nden Arkeolog İsmail Ernur Öztekin de bir sunum yapacak.

‘Çevre ve Kent Mücadeleleri’nin konuşulacağı etkinlikte, Mimar Erkan Karakaya “Oktay Ekinci ve Türkiye Mimarlık Politikaları” başlıklı bir sunum yapacak.  Daha sonra Menteşe Belediyesi Etüd Proje Müdürü Mimar Yeliz Durmaz, “3 Tescilli Yapının Sunumu” başlıklı bir konuşma yapacak. Muğla Büyükşehir Belediyesi adına Mimar Cengiz Bektaş, “Şehir Plancısı Kerem Ekinci” başlıklı bir sunum yaparken, daha sonra Milas Belediyesi’nden Arkeolog İsmail Ernur Öztekin “Milas’ın Kültürel Değerleri ve Koruma Projeleri” başlıklı bir sunum gerçekleştirilecek.

Daha sonra Mimarlar Odası İzmir Şubesi’nden Mimar Hasan topal “Tarihsel Kültürel Peyzajı Savunmak başlıklı ve İzmir Kültürpark konusundaki eleştiri ve önerilerini dile getireceği bir sunum gerçekleştirecek. TMMOB Bodrum İKK’dan Harita Mühendisi Levent Kalyon “Bodrum’un Yol Ayrımı” ve Mimarlar Odası Bodrum Temsilciliği’nden Mimar M.Suphi Alp de “Bodrum Kalesi” başlıklı sunumlarını gerçekleştirecekler.

Etkinlikte ayrıca MUÇEP’den Mustafa Tuncaelli de “Termik Santraller ve Kömür İçin Yok Edilen Köyler” başlıklı bir sunum yapacak.

Etkinlik, Mimarlar Odası Muğla Şubesi’nin düzenlediği Mimarlık Buluşmaları Atölye Çalışmaları Sergisi ile sona erecek.

 

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık