Misina kullananlara Sahil Güvenlik’ten ceza

Sahil Güvenlik ekipleri, amatör avcılıkta misina ağ kullanan 2 amatör balıkçıya 500’er lira para cezası uyguladı.

Misina kullananlara Sahil Güvenlik’ten ceza

Tüm dünyanın mücadele ettiği, ‘Hayalet ağ’ olarak tabir edilen misina ağlardan kullanan Milaslı 2 amatör balıkçı, Sahil Güvenlik ekibinin denetimlerine takıldı. Geçtiğimiz hafta denizde denetim gerçekleştiren Sahil Güvenlik ekipleri, amatör avcılık yapmasına rağmen misina ağ kullanan 2 kişiyi saptadı. Yapılan incelemelerin ardından, amatör balıkçılara 500’er lira idari para cezası uygulandı.
DÜNYA HAYALET AĞLARLA MÜCADELE EDİYOR
Misina ağlar, kaybolması veya bilerek su altına bırakılması halinde  su altı habitatlarını olumsuz etkiliyor.
Birçok bilimsel çalışma, deniz ve içsulardaki hayalet ağların çoğunun doğada çözünmemekle birlikte, pasif olarak avlanmaya devam ettiğini gösteriyor. Bu durum göl ve denizlerdeki canlı popülasyonlarını, mercan resifleri gibi su altı habitatlarını olumsuz etkilediği gibi geçimini balıkçılıktan sağlayanları da etkiliyor.
Hayalet ağların pasif olarak avlanma süresinin, av aracının yapıldığı malzemeye, bulunduğu derinliğe, dip coğrafi yapısına ve hidrodinamik etkenlere göre 2-8 yıl arasında olduğu biliniyor.
Bu kapsamda Akdeniz Koruma Derneği ve çeşitli kurumlar işbirliğiyle Hayalet Ağ Avcıları Projesi hayata geçirildi. Projeyle, Gökova Körfezi’nde yoğun olarak rastlanan hayalet ağları denizel ekosistemden uzaklaştırmak ve bu konuda farkındalığı arttırmak amaçlandı.
Proje ile Gökova Körfezi’nde her türlü su ürünleri avcılığına kapatılan Balıkçılığa Kapalı Alanların güçlendirilmesi, etkin ve sürdürülebilir korunması da hedeflendi.
Bölgedeki su ürünleri kooperatifleri ve yerel yönetimlerle birlikte yürütülen arazi çalışmalarında 7000 metre misina ve 600 metre ağ çıkartıldı. Hayalet ağlara dikkat çekmek üzere yapılan  iletişim çalışmaları kapsamında heykeltraş Ömer Faruk Kılıç tarafından bir heykel yapıldı ve bu heykel denizden çıkartılan ağlarla birlikte Akyaka’da sergilendi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık