MİTSO, ilçemizi Eskişehir’de tanıttı
ÖNDER Haber / Melih KAŞKAR -

Mart ayında Milas’ta düzenlenen 8.Uluslararası Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı ile Güney Ege Yapı, Dekorasyon ve Peyzaj Fuarı ile Ankara’da düzenlenen Travel Expo Turizm Fuarı’na katılarak ilçemizin tarihi, doğal güzellikleriyle ürünlerini sergileyen Milas Ticaret ve Sanayi Odası (MİTSO), Mart ayının son günlerinde bu kez Eskişehir’de düzenlenen 7. Tarım Fuarında Milas’ı ve ürünlerini tanıttı.
MİTSO Basın Bürosundan verilen bilgiye göre, 30 Mart - 2 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Eskişehir Tarım Fuarı’ndaki MİTSO standında Milas’ın Sakarkaya köyü çevresinde üretilen Sakarkaya Kırımızı Çam Balı ile coğrafi işaret kazanmış olan Milas Zeytinyağı Eskişehirlilere tanıtılırken, MİTSO standını ziyaret eden konuklara da Milas’ın yok olmaya yüz tutan lezzetlerinden Tarçın ve Somata ikram edildi.
MİTSO’nun Eskişehir Tarım Fuarı’nda Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Yiğit, Yönetim Kurulu Üyeleri Soner Çamlıbelen ve Hayati Çorbacı, Oda Genel Sekreteri Kazım Sarıoğlu, Oda çalışanları Aslı Yalçın ve Zekiye Çırak; MİTSO standını ziyaret eden Eskişehirlilere Milas’ı tanıttılar.
Eskişehir Ticaret Odası yöneticileri ve çalışanları da MİTSO standını yalnız bırakmazken, İzmir’deki Milaslılar Derneği Başkanı Baki Öner, Ankara Turizm Fuarı’nın ardından Eskişehir Tarım Fuarı’nda da MİTSO standını ziyaret etti.
Milas’ta yazlığı bulunan Eskişehirlilerle, Eskişehir’de yaşamakta olan Milaslılar da MİTSO standına büyük ilgi gösterdiler.
MİTSO standında tanıtım amacıyla sergilenen Karianda zeytinyağları ile Milas’ın Sakarkaya köyü ve çevresindeki fıstık çamlarından elde edilen kırmızı çam balı çok büyük ilgiyle karşılaştı. MİTSO standında satışa sunulan Sakarkaya Kırmızı Balları tümüyle tükendi.





