MİTSO Meclisi toplandı

​​​​​​​MİTSO ÜYLERİ YENİ YILDA DA AİDAT VE MUNZAM AİDATLARINI KREDİ KARTIYLA, 9 AYA VARAN TAKSİTLERLE YAPABİLECEK

MİTSO Meclisi toplandı
  • 10 December 2020, Thursday 12:53

 *MİTSO Meclis toplantısında başarılı öğrencilere yeni yılda da burs verilmesine devam edilmesi kararlaştırıldı.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi, gündemindeki maddeleri görüşme üzere toplandı. Covid-19 salgınına karşı önlem alınarak yapılan Meclis toplantısında Ekim ayı kati mizanı görüşüldü ve  2021 yılında yapılacak bazı uygulamalar hakkında kararlar alınırken yönetim kuruluna 2021 yılında da üyelerin aidat ve munzam aidatlarının kredi kartıyla, 9 aya varan taksitler halinde, online olarak yapabilmesi için yönetim kuruluna yetki verildi.

MİTSO'nun Meclis toplantısı öncesi SGK Milas Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Ömer Gülter, kurumun İşveren Servisinden Elif Ercan ve Bağ-Kur Emeklilik Servisi Şefi Ümit Budak meclis üyelerine SGK ve Bağ-Kur borçlarının yapılandırılması hakkında bilgilendirmede bulundular ve üyelerin sorularını yanıtladılar.

SGK yetkililerinin sunumlarının ardından Meclis Başkanı Mustafa Yüksel tarafından açılan oturumda, Oda Genel Sekreteri Kazım Sarıoğlu ekim ayı kat'i mizanını okudu. Kat'i mizan üzerine söz almak isteyen meclis üyesi olmayınca Meclis Başkanı Mustafa Yüksel tarafından yapılan oylamada, ekim ayı kat'i mizanı oybirliği ile kabul edildi.

Meclis'te, 2021 yılında Oda hizmetlerinin aksamaması ve ödemelerin zamanında yapılabilmesi için TOBB kanunu gereğince geçmiş dönem üye yıllık ve munzam aidatlarının kredi kartı ile 9 aya kadar taksitli olarak tahsili ve online tahsilatının yapılabilmesine de oybirliği ile karar verildi.

Meclis toplantısında daha sonra 2021 yılına ilişkin bazı uygulamalar, kadro cetveli, yönetime verilecek yetkiler ve bazı tarifeler görüşülerek oturumda hazır bulunan üyelerin oybirliği ile kabul edilirken başarılı ve ihtiyacı olan öğrencilere burs verilmesi, mezun olanların, sınıfını geçemeyenlerin veya borçlu geçenlerin burslarının sonlandırılması için de yönetim kuruluna yetki verildi.

Gündemin son maddesi olan dilek ve temennilerde söz alan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, son bir aylık çalışma dönemi hakkında meclis üyelerine bilgilendirmelerde bulundu. Covid-19 salgın döneminin TOBB tarafından internet üzerinden yapılmakta olan çeşitli eğitimlerle değerlendirilmekte olduğunu belirten Reşit Özer, meclis üyelerinden bu eğitimlerin izlemelerinin yararlı olacağını ifade etti. Salgına karşı ülke genelinde uygulanmakta olan önlemlerin Milas'taki işlerlerinde uygulanıp uygulanmadığının da sık sık denetlenmekte olduğunu ifade eden Özer, "Biz de MİTSO olarak, diğer odalarla birlikte bu denetimlerde görev alıyoruz ve işyerlerini denetliyoruz. Sizlerden ve üyelerimizden Covid-19 önlemlerini, hem kendinizin, hem yakınlarınızın, hem de çalışanlarınızın ve müşterilerinizin  sağlığı için  titizlikle uyulması gerekiyor. Bu önlemlere uyulmaması halinde uygulanacak cezalardan hiç kimse mağdur olmasın" dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık