MİTSO üreticiyi ve fabrikacıyı uyarıyor: “ZEYTİNDE ÜRÜN BOL OLACAK, ŞİMDİDEN ÖNLEMİMİZİ ALALIM”

Milas Ticaret ve Sanayi Odasının temmuz ayı olağan meclis toplantısında zeytin ve zeytinyağı üreticilerine "Bu yıl ürün bol olacak, şimdiden önlemimizi alalım" çağrısında bulunuldu. Toplantıda ayrıca odanın haziran ayı kati mizanı da, oturumda hazır bulunan üyelerin oybirliği ile kabul edildi.

MİTSO üreticiyi ve fabrikacıyı uyarıyor:  “ZEYTİNDE ÜRÜN BOL OLACAK, ŞİMDİDEN ÖNLEMİMİZİ ALALIM”
  • 28 July 2022, Thursday 16:55

MİTSO'nun temmuz ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkanı Mustafa Yüksel tarafından açıldı. Genel Sekreter Kazım Sarıoğlu tarafından okunan odanın haziran ayı kati mizanı oturumda hazır bulunan üyelerin oybirliği ile kabul edildi. Buna göre odanın haziran ayı sonu itibariyle kati mizan cetvelinde muvazenenin borç ve alacak kısımlarının 8 milyon 300 bin 289 TL olduğu onaylandı. Haziran ayı borç ve alacak bakiyesinin ise 3 milyon 916 bin  752 TL olarak oybirliği ile kabul edilerek onaylandı.

            Mecliste son bir aylık dönemdeki yönetim kurulu çalışmalarını anlatan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Akarca Çiftliği Zeytinyağının İsrail'de altın madalya, Beiza Zeytinyağının ise İstanbul'daki uluslararası zeytinyağı yarışmasında gümüş ve bronz madalyalar kazandığını belirterek "Milas zeytinyağı artık girdiği her yarışmada madalya kazanıyor" dedi. Özer, bu yıl zeytin üretiminde bolluk yaşanacağını vurgulayarak üreticilere plastik kasa desteği sağlamak için girişimlerin sürdüğünü ifade etti.

            MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel de zeytinde rekor düzeyde üretim beklendiğini belirterek "Zeytinler artık dalında tuttu. Bundan sonrası için bir tehlike gözükmüyor. Hele ağustos ayında birkaç yağmur olursa zetin hasadına eylül ayının ortalarında başlanabilir. Üreticilerimizin, fabrikacılarımızın şimdiden buna hazırlıklı olmaları gerekiyor. Bu yıl zeytin hasadı aylarca sürebilir. Zeytinyağında kaliteden kaybetmememiz lazım. Fabrikaya gelen zeytinlerin en kısa sürede sıkılması gerekiyor. Fabrikacılarımız şimdiden buna hazırlıklı olmalılar" diye konuştu.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık