MİTSO, ZEYTİNYAĞININ ŞAMPİYONLARINI ÖDÜLLENDİRDİ

Milas Ticaret ve Sanayi Odası, Muğla ilinde zeytinyağı kalite şampiyonu olan Milaslı üreticileri ödüllendirdi.

MİTSO, ZEYTİNYAĞININ ŞAMPİYONLARINI ÖDÜLLENDİRDİ
  • 14 July 2021, Wednesday 10:02

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından "Zeytinin Zeytinyağına Kayıpsız ve Kaliteli Yolculuğu" projesi kapsamında yapılan zeytinyağı kalite yarışmasının şampiyonu olan Milaslı zeytinyağı üreticilerini kutlamak amacıyla MİTSO tarafından bir tören düzenlendi. Törende, zeytinyağının şampiyonlarına MİTSO tarafından birer kutlama belgesi ve teşekkür belgesi verildi.

Törenin açılış konuşmasını yapan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, MİTSO tarafından Milas zeytinyağına AB coğrafi işareti alınması ve Milaslı zeytinyağı üreticilerinin katıldıkları yarışmalarda kazandıkları ödüller nedeniyle son yıllarda Milas zeytinyağına çok büyük bir ilgi olduğunu belirterek "Gerek TOBB toplantılarına gittiğimizde, gerekse başka yerlerdeki toplantılarda dostlarımız Milas zeytinyağı için çok büyük bir atak yaptınız, diyorlar. Her yerde Milas zeytinyağına çok büyük bir ilgi var. Herkes şimdi bize memecik zeytinyağını soruyor. Memecik zeytinyağı almak istiyor. Milas zeytinyağında çok iyi bir yere geldik. Siz değerli üreticilerimiz sayesinde kaliteyi yükselttik. Markalaşmayı sağladık. Yurtdışında ve yurtiçinde zeytinyağımız çok değerli ödüller kazanmaya başladı. Bunlar hep sizin sayenizde oldu. Sizleri bu güzel başarınızdan ötürü kutluyorum. Milas zeytinyağını bu seviyeye getirdiğiniz için de MİTSO adına sizlere çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. Pek çok kişinin kendisini ve MİTSO'yu arayarak Milas zeytinyağını nereden, nasıl alabilirim, diye sorduğunu belirten Reşit Özer, "Özellikle karayolu kenarlarında güzel, şık zeytin ve zeytinyağı satış yerlerinin olması gerek. Sizlerden tek tek veya birleşerek böyle yerler açmanızı istiyorum. Bu konuda Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün ve Milas Belediyesinin de girişimleri var. Fakat bir an önce bunu yapmamız gerekiyor. Özellikle karayolu ile Bodrum'a gelenlerin kolaylıkla ulaşabileceği, karayolu kenarlarında satış yerlerimiz olmalı" dedi. Milaslı zeytinyağı üreticilerinin Muğla'da yapılan yarışmada verilen ödüllerin yüzde 70'ini kazandığını da belirten Reşit Özer "Sizlerin bu başarısıyla çok gururlandık. Bu güzel başarınızdan ötürü sizleri kutluyor ve MİTSO adına teşekkür ediyorum" diyerek konuşmasını bitirdi.

Daha sonra bir konuşma yapan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise konuşmasında Milas zeytinyağının çok uzun çalışmalar sonucunda bugünkü seviyesine ulaştığını belirterek "MİTSO'nun girişimleri ve yoğun uğraşıları noktasına altığımız AB Coğrafi İşaret ile birlikte zeytinyağımızın değerini Avrupa çapında kanıtlamış olduk. Tüm kurum ve kuruluşlarla birlikte zeytin ve zeytinyağımızın tanıtımı noktasında yoğun bir çaba sarf etmekteyiz. Milas Belediyesi olarak bundan önce olduğu gibi tanıtım ve projelerin desteklenmesi noktasında çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi ve kutlama törenini düzenleyen MİTSO'ya teşekkür etti ve ödül almaya hak kazanan üreticileri kutladı.

MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel de konuşmasında kaliteli zeytinyağı üretmek kadar üretilen zeytinyağının kalitesini kaybetmeden saklanmasının da önemli olduğunu anlattı. Mustafa Yüksel zeytinyağının kalitesinin korunarak saklanabilmesi amacıyla yörede lisanslı depoculuk sistemine geçilmesi gerektiğini bildirdi.

Milas'taki çiftliğinde ürettiği zeytinyağları ile İtalya'da düzenlenen Flos Olei yarışmalarında pek çok ödüller kazanarak Milas zeytinyağının dünyaya duyurulmasında önemli katkıları olan zeytinyağı üreticisi Ali Osman Menteşe yaptığı konuşmasında memecik zeytininin önemini vurguladı ve "Memecik zeytini bizim altın değerindeki ürünümüz. Bu değerli ürüne hep birlikte sahip çıkmamız gerekiyor. Zeytinyağı etiketlerinin üzerine 'Milas memecik zeytinyağı' diye yazalım" diye konuştu.

Ödüllü zeytinyağı üreticilerinden Muğla S.K.Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selçuk Aktürk de zeytinyağında fiyatın düşük olması nedeniyle üreticilerin üretmek istemediğini ifade ederek "Zeytinyağı üretiminde ortaya çıkan prina ve diğer atıkları değerlendirip ekonomik bir değer kazandırabilirsek üreticilerimiz daha çok kazanacaktır. Böylece zeytinini dalında bırakmayacaktır" dedi.

Törende daha sonra Muğla'daki yarışmada ödül kazanan zeytinyağı üreticilerine MİTSO tarafından hazırlanan teşekkür ve kutlama belgeleri, törene katılan konuklar ve odanın meclis üyeleri tarafından verildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık