Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

MİZO’dan ücretsiz tarımsal danışmanlık hizmeti sürüyor

Milas Ziraat Odası’nda görevli ziraat mühendisleri, ücretsiz danışmanlık hizmeti kapsamında Kuzyaka Mahallesi’nde çiftçilerle bir araya gelerek, zeytin bahçelerinde budama ve zararlılarla mücadele konusunda uygulamalı eğitim verdi. 

MİZO’dan ücretsiz tarımsal danışmanlık hizmeti sürüyor

Milas Ziraat Odası Başkanlığı, alanında uzman ziraat mühendisleriyle çiftçilere yönelik ücretsiz danışmanlık hizmetini sürdürüyor. 
Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı’nın talimatıyla çalışma planı oluşturan Milas Ziraat Odası’nda görevli ziraat mühendisleri Abdullah Öz ve Yusuf Ören, ihtiyaç olduğu tespit edilen alanlarda ve çiftçiden gelen talepler doğrultusunda, çiftçilere çeşitli tarımsal üretim konularında ücretsiz destek sağlıyor.
ZEYTİNCİLİK ALANINDA BUDAMA VE BAKIM EĞİTİMİ
Tarımsal ürerimde kalite ve verimin artması noktasında özveriyle çalışan ziraat mühendisleri, budama ve bakım eğitimi kapsamında Milas’a bağlı Kuzyaka Mahallesi’ndeki köy kahvehanesinde Mahalle Muhtarı Erdal Kök ve çiftçilerle buluştu. 
Çiftçilere zeytincilikte verim ve kaliteyi düşüren zararlıların başında gelen halkalı leke, zeytin sineği, zeytin karakoçnili, antraknoz gibi zararlılar ve toprak analizi, numune alımı, gübreleme, budama ile bordo bulamacı uygulaması hakkında teorik bilgi sunan ziraat mühendisleri, çiftçilerden gelen soruları yanıtlayarak, el broşürü dağıttı ve bu zararlılarla mücadele yöntemlerini anlattı. 
Teori eğitiminin ardından eğitim etkinliği, zeytin bahçesinde yapılan zararlı tespiti ile zeytin ağacı budama uygulaması ile sona erdi. 
Eğitim etkinliğini oldukça verimli bulduklarını belirten çiftçiler, tarımsal danışmanlık hizmeti için Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı ve ziraat mühendislerine teşekkür etti. 
Tarımsal üretimde kalite ve verimin yakalanması için çiftçilerin eğitimine büyük önem verdiklerini kaydeden Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, “Tarımsal danışmanlık hizmetimizle, çiftçilerimizin bilinçlenmesini ve kaliteli ürünler yetiştirmelerini amaçlıyoruz. Milas’ta tarımsal üretim alanlarında eksiklik yaşanan noktaları tespit ederek, çiftçilerimizden gelen talepler doğrultusunda bir çalışma takvimi oluşturduk.  Alanında uzman olan ziraat mühendislerimiz, bu takvimde bir plan doğrultusunda sahaya inerek değerli çiftçilerimizin yanında oluyor. Çiftçilerimizden gelen geri bildirimler de çok olumlu yönde. Yaz kış demeden cefakârca çalışan tüm değerli çiftçilerimize bol ve bereketli bir üretim sezonu diliyorum.” diye konuştu.
 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık