Mor Pedal Bisiklet Derneği’nden anlamlı bir davranış

Muğla Mor Pedal Kadın Bisiklet Derneği 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle Marmaris’te Marmaris Belediyesinin düzenlemiş olduğu Marmaris Koyları Çevre Temizliği etkinliğine katılarak anlamlı bir davranışa imza attılar.

Mor Pedal Bisiklet Derneği’nden anlamlı bir davranış
  • 09 June 2021, Wednesday 10:39

 5 Haziran Cumartesi günü Bisikletlerini bir kamyona yükleyerek Marmaris’e giden Muğla Mor Pedal Kadın Bisiklet Derneği Üyeleri, Marmaris Koylarında gönüllü çevre dostlarıyla birlikte çevre temizliği yaptılar.

Muğla Mor Pedal Kadın Bisiklet Derneği Başkanı Yasemin Duygulu Sosyal Medya yoluyla bir açıklama yaparak çevre duyarlılığı ve doğamızı korumak adına gereken ne varsa yapmamız gerekir dedi.

 Yasemin Duygulu “Bisiklet kullanıcıları çevreci olurlar. Doğayı korumak, gelecek nesillere borçlu olduğumuz kutsal bir görevdir. Hiçbirimiz atığımızı sağa sola atmayız. Mola verdiğimiz alanlarda gösterdiğimiz hassasiyeti herkesten bekliyoruz. Cam şişeyi aracından yere atarak lastiklerimizin patlamasına sebep olan sürücüyü, izmaritini yere atan düşüncesiz vatandaşı şiddetle kınıyoruz. Bugün Marmaris sahilinde gördüğümüz çöplerin ne tür mantıkla ortalığa saçıldığını anlayamadık. Belediye çalışanlarının her sabaha altıda başlattığı temizleme emeğine saygı gösterilse keşke. Yol kenarındaki cam kırıkları korkunç boyutta…

Ağaç diplerine fırlatılan şişeler, çöpler utandırıcı, üzücü, hatta kahrediciydi gerçekten“ diyerek sözlerini noktaladı.

Mor Pedal Kadın Bisiklet Derneği üyelerinin çevre dostu olduğunu belirten Dernek Başkanı Yasemin Duygulu her vatandaşın çevreye ve doğaya saygısı olması gerektiğini vurguladı ve Mor Pedal Kadın Bisiklet Derneği olarak çevremizi ve doğamızı korumak için üzerimize düşen her sorumluluğu yerine getireceğiz dedi.

 

Editör: Hüseyin AÇAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık