Motorlu kara taşıtları ticareti mesleki yeterlilik belgeleri MİTSO'da

​​​​​​​TOBB - MEYBEM İşbirliğinde düzenlenen Motorlu Kara Taşıtları Ticareti Mesleki Yeterlilik Belgesi Sınavı 29 Eylül'de MİTSO'da yapılmış ve sınava 32 kişi katılmıştı. Sınavda başarılı olanlar için hazırlanan yeterlilik belgelerinin dağıtımı MİTSO'da yapılmaya başlandı. TOBB MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş. tarafından düzenlenen belgeler 5 Ekim 2025 tarihine kadar geçerli olacak.

Motorlu kara taşıtları ticareti mesleki yeterlilik belgeleri MİTSO'da

Milas Ticaret ve Sanayi Odasında, 29 Eylül'de yapılan Motorlu Kara Taşıtları Ticareti Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavında başarı gösterenler için hazırlanan "Seviye 5 - Mesleki Yeterlilik Belgeleri" geldi. Belgeler, MİTSO'da sınavı başarıyla bitirerek almaya hak kazananlara dağıtılmaya başlandı. İlk "Mesleki Yeterlilik Belgesi, MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer tarafından, MİTSO Meclis Üyesi Murat Sodra'ya "hayırlı olması" dileğiyle verildi. Murat Sodra, Mesleki Yeterlilik Belgesi almak için TOBB - MEYBEM işbirliğinde eğitim düzenleyen MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer'e teşekkür etti.

Motorlu kara taşıtları ticareti yapacak olanların, TOBB - MEYBEM işbirliğinde yapılan eğitimlere katılmaları ve eğitim sonrasında yapılan sınavda başarı göstermeleri gerekiyor. Sınavda başarı gösterenler için TOBB - MEYBEM Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Merkezi A. Ş. tarafından Seviye 5 Mesleki Yeterlilik Belgesi hazırlanarak hak sahiplerine veriliyor. Söz konusu belgeye sahip olmayanların motorlu kara taşıtları ticareti yapmalarına izin verilmiyor. Bu bağlamda İl Ticaret Müdürlükleri, mesleki yeterlik belgesi almayan işletmelere "yetki belgesi" vermezken, noterler mesleki yeterlik belgesi ibraz etmeyenlerin alım-satım işlemlerini kabul etmiyorlar, belediyeler ise mesleki yeterlik belgesi ibraz etmeyen işletmelere "işyeri ruhsatı" vermiyorlar.

TOBB - MEYBEM tarafından düzenlenen Mesleki Yeterlilik Belgeleri 5 yıl süreyle geçerli oluyor ve 5 yılın bitiminde yenilenmesi gerekiyor.

 

 

 

Editör: Gülçin Erşen
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık