Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

MUĞLA BAROSU, SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL’A KARŞI

Muğla Barosu Başkanı Av. Cumhur Uzun, Türkiye Barolar Birliği’nde “seçimli olağanüstü genel kurul” çağrısı yapan baroların talepleriyle ilgili, bir “kamuoyuna duyuru” metni yayınlayarak, bu dönemde olağanüstü seçimli genel kurulun toplanmasını uygun bulmadığını açıkladı.

MUĞLA BAROSU, SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL’A KARŞI
  • 11 November 2019, Monday 9:13

Uzun’un açıklaması şöyle:
“Kamuoyunda  bazı barolarımızın Türkiye Barolar Birliği Genel Kurulunu toplama, mevcut birlik yöneticilerini değiştirmek amacıyla seçim yapılması istemli çağrıları bulunduğu haberleri yer almaktadır.

Türkiye Barolar Birliği’nin “ seçimli olağan genel kurul “ toplantısına yaklaşık olarak 1 yıllık süre kalmıştır.

Ülkemizde  bu günlerde Yargı Reformu içeriğindeki yasal düzenlemeler yapılmakta ve bu yasaların 1. paket olarak isimlendirilen 7188 sayılı yasa geçtiğimiz hafta yürürlüğe girmiş bulunmaktadır.

2. ve 3. Yargı reformu yasa çalışmalarının sürmekte olduğu ve bu dönemde ülkemizin hukuk devleti olması yolunda Türkiye Barolar Birliğinin ve Baroların yapması gereken çok önemli çalışmalar bulunduğu bir sırada, bu yasalara olması gereken şeklini vermek yönünde çalışmalar yapmak yerine, Türkiye Barolar Birliğini olağanüstü genel kurul toplantısına çağırmak, mesai ve enerjimizi asıl yoğunlaşılması gereken yerden uzaklaştırmak ve kendi iç meselemize çekmek anlamına gelecektir. 

Yasama çalışmalarının Türkiye Barolar Birliği ve Barolar tarafından katkılandırılmaması, başta hukuk devleti oluşturma çabamıza, bunun doğal sonucu olarakta halkımıza zarar verecektir.

Olağanüstü Genel Kurul toplama arzusunda olan     barolarımızın Hukuk Devleti oluşumuna  istemeyerekte olsa zarar verici davranışlarda bulunmayacaklarını düşünmek isterim.

Zamanı ve içeriği  yönüyle ülkemizin yararına olmayacağı, Baroları ve Türkiye Barolar Birliğini kamuoyunda gereksiz tartışmaya açacak ve tüm enerjilerini bu uğurda harcatacak tutum ve davranışlardan kaçınılması gerektiğini düşündüğümü kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarım.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık