Muğla Eczaci Odası’ndan nöbetçi eczaneler konusunda kamuoyu duyurusu  

Muğla Eczaci Odası’ndan nöbetçi eczaneler konusunda kamuoyu duyurusu  

Türk Eczacıları Birliği 32. Bölge Muğla Eczacı Odası, ilçemizdeki nöbetçi eczaneler konusunda bir duyuru yayınladı. Duyuru şöyle:
“Milas ilçemizdeki nöbetçi eczanelerimizde son zamanlarda yaşanan ve yerel basınımıza da yansıyan yoğunlukla ilgili olarak kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı oluşmuştur. Muğla Eczacı Odası Yönetim Kurulu ve Milas İlçe Temsilciliğimiz tarafından bu konunun gündeme geldiği anda gerekli değerlendirmeler derhal yapılmış ve eczane nöbetleri yeniden düzenlenmiştir. Bu düzenlemeye göre, grip vakalarının yoğun olarak yaşandığı Aralık-Ocak-Şubat aylarında Cumartesi ve Pazar günleri, nöbetçi eczanenin yanında 08.00-24.00 saatleri arasında ikinci bir eczane de nöbetçi olacaktır. Mevcut nöbetçi eczane ile birlikte nöbet tutacak olan ikinci eczane sıralaması tüm eczacılarımızın huzurunda kura yöntemi ile belirlenmiştir. Söz konusu düzenleme 01 Aralık tarihinde başlayıp 01 Mart tarihinde bitecektir. 
Öncelikle şu hususu hatırlatmakta yarar görüyoruz. Muğla Eczacı Odası ve bağlı bulunduğu eczacılarımızın en önemli önceliği toplum sağlığı ve halkımızın çok hızlı şekilde ilaca erişimin sağlanmasıdır.  
Son günlerde mevsimsel grip vakalarındaki artış sebebiyle özellikle hafta sonu nöbetlerinde  diğer tüm kurumlardaki hasta artışına paralel olarak, aynı zamanda tüm ülkede yaşanan ilaç yokluğundan dolayı bazı ilaçların tedarik edilememesi sebebiyle eczanelerde de geçici bir yoğunluk yaşanmıştır. Ayrıca bu yoğunluk sadece Milas ilçemizde değil tüm ülkemizde yaşanmıştır. İlaçların piyasada bulunmaması sorunu eczanelerden kaynaklı bir sorun değildir. Ama yine de bu sorunun çözümü için Muğla Eczacı Odası Yönetim Kurulu olarak ecza depoları ve ilgili firmalarla hemen  temasa geçilmiş, diğer bölgelerden ilaç temin edilmiş ve bu süreç sorunsuz atlatılmıştır. Yine bu süreç içerisinde sayın valimiz, milletvekilimiz, belediye başkanımız ve il sağlık müdürümüz ile sürekli irtibat halinde olarak hastalarımızın mağduriyetleri minimuma indirilmiştir.  
Milas ilçemizde yapmış olduğumuz nöbetçi eczane düzenlemesi ile amacımız, halkımıza en hızlı sağlık hizmetini vermek ve ilaca erişimini sağlamaktır. Milas ilçesinin coğrafi koşulları, eczanelerin ilçe içerisindeki dağılımı ve ilçe merkezine uzakta olan Milas Devlet Hastanesi yanında üç eczane olduğu göz önünde bulundurulduğunda coğrafi yapıya göre her yere eşit mesafede nöbetçi eczane paylaşımı yapmak teknik olarak mümkün değildir.  Bu düzenlemede amaçlanan, eczanelerin birbirine olan uzaklığı  değil, vatandaşlarımızın kuyrukta beklemeden ikinci bir eczaneden hızlı bir şekilde ilaçlarını almasını ve bir eczanede olmayan ilacını diğer eczaneden bulabilmesini sağlamaktır. Bu sebeple nöbetçi eczanelerin birbirine yakın olması, hastalarımızın fazla zaman kaybetmeden ilaca erişimi için aslında bir avantajdır. 
Dolayısıyla tamamen hastalarımızın sağlığı, ilaca erişimi ve toplum sağlığına katkı için yaptığımız bu düzenlemenin farklı sebeplerle eleştirilmesini, her sağlık merkezinde uzun hasta kuyrukları varken sadece eczanelerdeki hasta kuyruğunun gündeme taşınmasını çok ta adil bulmadığımızı üzülerek ifade etmek istiyoruz. Tekrar hatırlatma yarar görüyoruz; nöbetçi eczanelerimizde yaşanan yoğunluk ve hasta kuyrukları eczanelerimizden kaynaklı değildir. 
Eczacı meslektaşlarımız ve Yönetim Kurulumuz şu ana kadar olduğu gibi bundan sonra da halkımızın sağlığı için var gücüyle çalışacak ve yaşanacak her türlü sağlık riskinin önlemini hemen alacak ve bu konudaki inisiyatifini toplum sağlığı yararına hemen kullanacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.  
Bu süreçte bizlerle sürekli irtibat halinde olarak destek veren, Milletvekilimiz Sayın Mehmet Yavuz DEMİR, Milas Belediye Başkanımız Sayın Muhammet TOKAT, İl Sağlık Müdürümüz Sayın İskender GENCER, AK Parti İlçe Başkanı Sayın Fahri ACAR ve sorunun çözümü için sorumluluk alıp katkı koyan tüm meslektaşlarımıza teşekkür ediyor, hastalarımıza acil şifalar diliyoruz. 
   Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 
 
  32. Bölge Muğla Eczacı Odası Yönetim Kurulu”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık