Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

MUĞLA EMLAK DANIŞMANLARI ESNAF ODASI 1. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNDE KAHVALTIDA BULUŞTU

Türkiye genelinde emlak sektörünü düzenleyen bir yasanın olmamasından dolayı Muğla’da uzun yıllar boyunca dağınık bir düzende iş yapmaya çalışan emlak sektörü, 2000’li yılların başından itibaren Muğla genelinde tüm ilçelerde dernek çatıları altında toplanmaya başlamışlar, 2018 Haziran ayı içerisinde de il genelinde tüm Emlak Danışmanları aynı çatı altında birleşmişti.  MUĞLA EMLAK DANIŞMANLARI ESNAF ODASI olarak tüzel bir kimlik emlakçılar, Eylül ayı içerisinde Kurucu Genel Kurulunu gerçekleştirdikten sonra Emlak sektörü içerisinde çalışmalarına başlamıştı.

MUĞLA EMLAK DANIŞMANLARI ESNAF ODASI  1. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNDE KAHVALTIDA BULUŞTU

Emlak Danışmanları Esnaf Odası, kuruluşlarının 1.yıldönümü nedeniyle Muğla’da bir kahvaltıda buluştular. Kahvaltılı toplantıya Muğla Emlak Danışmanları Esnaf Odası Başkanı Ziya Ercan, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Cumhur Çoban, Menteşe Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Güven, Muğla esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız, Muğla İl Ticaret Müdürü Mehmet Demirtaş, MEDEO ilçe temsilcileri katıldılar.

Toplantıda Cumhur Çoban ve Şükrü Ayyıldız’ın konuşmalarının ardından konuşan MEDEO Başkanı Ziya Ercan, şunları söyledi:

“Emlak Meslek Odası olarak ilk önemli çalışmamız, kayıt dışı emlakçılık faaliyetlerine bir düzen getirmek olmuştur.Kayıt dışı olarak, yerleşik düzende bir ofis veya iş yeri bulunmayan, evden kafeden sadece telefon ile emlak alım-satım aracılık faaliyetlerinde bulunan, sosyal medyada emlakçılık yapan, vergi dairesi ve meslek odalarında kayıtları olmayan bu kişilerin tespiti ve çalışmalarının, Taşınmaz Ticareti hakkında çıkan yönetmelik ve ilgili diğer kanunlara uygun hale getirilmesi için ‘’EMLAK MESLEK ODASI ‘’ olarak bir dizi çalışma başlattık.

MEDEO,  Muğla Emlak Danışmanları Esnaf Odası olarak; öncelikle İlçeler bazında temsilciliklerimiz vasıtasıyla VERGİ İDARESİ BAŞKANLIĞINA ve SANAYİ TİCARET İL MÜDÜRLÜĞÜNE, az önce bahsettiğimiz şekilde gayri kanuni faaliyetlerini sürdürmekte olan emlakçıların KAYIT DIŞI olmaktan çıkarılarak kayıt altına alınması için resmi yazı yollamış bulunmaktayız.

Bu tür faaliyetlere gayri yasal devam etmekte olan kişilerin çalışma koşullarını,  Taşınmaz Ticareti Hakkındaki Yönetmelikte olması gerektiği şekil ve şartlara uygun hale getirmeleriniivedi şekilde sağlayacağız. Bu bağlamda sektörümüzün adil bir düzene kavuşmasını, emlak alım-satım hizmeti alacak olan vatandaşlarımızın da güvenilir koşullar altında bu hizmetlerin verilmesini hedefliyoruz.

Ve buradan tüm sektörde çalışan arkadaşlara seslenmek istiyoruz; Kayıt dışı olarak emlak alım, satım, aracılık faaliyetlerinde bulunan, Sosyal medyada emlakçılık yapan, vergi dairesine ve meslek odalarına kayıtlı olmayan kişiler; vergi kaydınızı ve meslek odası kayıt işlemlerinizi yaptırınız.

En kısa zamanda işinizi ve işletmenizi05 Haziran 2018 tarihinde resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren ‘’Taşınmaz Ticareti‘’ hakkında çıkan yönetmeliğe ve kanunlara uygun hale getiriniz. Aksi takdirde cezai yaptırımlar ile karşılaşabilirsiniz. Bu sürecin takibi Muğla bölgesinde Muğla Emlak Danışmanları Esnaf Odası, ilçelerde oda temsilcilikleri ve emlak dernekleri tarafından, cezai işlemler ise İlçe Vergi Daireleri ve Muğla Ticaret İl Müdürlüğü tarafından yapılacaktır. 

Sosyal medyada ve emlak satış sitelerinde KAYIT DIŞI olarak emlak alım-satım kiralama, taşınmaz ticaretine aracılık yapan kişileri ODAMIZ, TEMSİLCİLİKLERİMİZve DERNEKLERİMİZ vasıtası ile takip ediyoruz ve tespit ettiğimiz kişileri ikaz ediyoruz. Kayıt altına alınmalarını sağlıyoruz. Yürürlükte olan yasa ve yönetmeliklere göre, her türlü emlak alım - satım, kiralama, taşınmaz ticaretine aracılık yapan kişilerin vergi kayıtlarının ilgili MESLEK ODASINA kayıtlarının yapılmış olması zorunludur. Söz konusu faaliyetler YETKİ BELGESİ olan YERLEŞİK İŞLETMELER, OFİSLER tarafından yapılacaktır.

Buradan MUĞLA EMLAK DANIŞMANLARI ESNAF ODASI BAŞKANI VE YÖNETİM

KURULU olarak kamuoyuna mesaj vermek istiyoruz; emlak sahiplerini, gayrimenkul alıcılarını,satıcılarını, kiralama yapan kişileri uyarmak istiyoruz.

Olabilecekmağduriyetleri önlemek için Odamıza kayıtlıve Yetki Belgesi bulunan Ofislerimizdeki Sorumlu Emlak Danışmaları ile ticaret yapmanızı tavsiye ediyoruz.. Lütfen Birikimlerinizi ve geleceğinizi riske atmayınız!

Çünkü Sizi Ailemizden biri olarak görüyoruz..”

 x

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis