“Muğla, genel bütçeye yaptığı katkının % 17’sini yatırım olarak alabiliyor”

ÖNDER Haber / A.Kemal KAŞKAR -

“Muğla, genel bütçeye yaptığı katkının % 17’sini yatırım olarak alabiliyor”

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, TBMM tatile girmeden meclis genel kurulunda yaptığı konuşmada, Genel bütçeye büyük katkı sağlamasına rağmen, Muğla’nın bütçeden yeterli yatırım ve payı neden alamadığını sordu.

İlimizin, genel bütçeye yaptığı katkının ancak % 17’sinin yatırım olarak geri döndüğüne dikkat çeken Girgin konuşmasında özetle şunları söyledi;

“Muğla, 13 bin kilometrekare yüzölçümüne sahip bir il. 1480 km kıyı uzunluğu ile birçok ülkenin kıyı uzunluğundan daha büyük bir il. Tabii ki bu kıyıları korumak kolay değil ve belirli bir maliyet gerekiyor.Dünya gelirinin yüzde 10’u turizmden elde ediliyor ve ülkemiz de 26 milyar dolarlık turizm geliriyle turizmde dünya altıncısı.Muğla’nın 2017 yılında devlete kazandırdığı döviz tutarı ise 8 milyar dolar.

Muğla’nın katkısı sadece turizmle de sınırlı değil elbette. Enerji üretiminden tarım ve orman ürünlerine, madencilikten kültür balıkçılığına, seracılıktan tarla ürünlerine ve arıcılığa kadar bir çok alanda genel bütçeye büyük katkı yapmaktadır.

Sayın başkan, değerli milletvekilleri; Muğla birçok ilin toplamından daha fazla genel bütçeye katkı yapmasına rağmen hak ettiği yatırımları ne yazık ki alamamaktadır.Genel bütçeye yaptığımız katkının ancak yüzde 17’sini yatırım olarak alabiliyoruz. Muğlamıza hak ettiği yatırımların yapılması ve genel bütçeye yaptığı katkıya karşı gereken değerin verilmesini talep ediyoruz.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık