Muğla Milletvekili Metin Ergun: “HAREKETE GEÇMEK İÇİN NEYİ BEKLİYORLAR?”

İYİ Parti Muğla Milletvekili ve İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanı Prof.Dr. Metin Ergun, maden işletmelerinin hafriyat atıkları konusundaki soru önergesine verilen cevaptan bahisle, yazılı bir basın açıklaması yaparak, yetkililerin harekete geçmek için neyi beklediklerini sordu. 

Muğla Milletvekili Metin Ergun: “HAREKETE GEÇMEK İÇİN NEYİ BEKLİYORLAR?”

Ergun’un açıklaması şöyle:
“Milas Bahçeburun, Demirdağ mevkiindeki maden işletmelerinin hafriyat atıklarını kontrolsüzce çevreye bırakmaları sebebiyle hem çevrenin, hem de bölgedeki zeytinliklerin zarar görmesi ile alakalı olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bir soru önergesi vermiştik. Verdiğimiz önergede; Bakanlığın söz konusu maden ocağının üretimi süreçlerinde ortaya çıkan çevresel tehditler konusunda şu ana kadar herhangi bir denetim yapıp yapmadığını, eğer yapılmışsa bu maden işletmelerine ne gibi müeyyideler uygulandığını sormuştuk.
 Bakanlığın soru önergemize gönderdiği cevapta çeşitli denetimlerin yapıldığından ve bu denetimlerin sonucunda da bazı firmalara cezai yaptırımların uygulandığından bahsedilmiştir. Fakat şu ana kadar hafriyat atıklarının kontrolsüzce çevreye bırakılması konusunda herhangi bir tespitin yapılmadığı, böyle bir durumun tespit edilmesi halinde de Muğla Valiliği ve Muğla İl Çevre Müdürlüğü’nce 2872 Sayılı Çevre Kanunu kapsamında gerekli işlemlerin yapılacağından bahsedilmiştir. 
Zaten vatandaşlarımız da zeytinliklerinin ve bölgedeki doğal alanların zarar görmesinden ve şimdiye kadar bu konuda hiçbir işlemin yapılmadığından, yani mevcut olumsuzluğun aynı şekilde devam ettiğinden şikâyetçidirler. 
Dolayısıyla İYİ Parti olarak, şimdi basın yoluyla bir kez daha sorma gereği duyuyoruz: 
Çevre Bakanlığı, Muğla Valiliği ve Muğla İl Çevre Müdürlüğü hem çevreye, hem de vatandaşlarımızın zeytinliklerine zarar veren bu işletmeler konusunda harekete geçmek için neyi beklemektedirler, onları bundan alıkoyan şey nedir?”


 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık