Muğla Milletvekili Metin Ergun maden hafriyatlarının zararlarını meclise taşıdı..

İYİ Parti Muğla Milletvekili ve İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanı Prof. Dr. Metin Ergun, geçtiğimiz yıl sonunda, gazetemizde de dile getirdiğimiz, vatandaşların zeytinliklerinin maden ocaklarının hafriyatlarından gördüğü zararlar konusunu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması istemiyle, TBMM gündemine taşıdı.

Muğla Milletvekili Metin Ergun maden hafriyatlarının zararlarını meclise taşıdı..

Metin Ergun’un önergesi şöyle:
“Muğla ilimizin Milas ilçesine bağlı Bahçeburun Mahallesi Demirdağ Mevkii’nde bulunan maden işletmelerindeki üretim sonucu ortaya çıkan hafriyatın kontrolsüz bir şekilde çevreye bırakılması sebebiyle o bölgede bulunan vatandaşlarımızın zeytinlikleri zarar görmekte ve zeytin ağaçları kurumaktadır. 
Dolayısıyla zeytin ağaçlarını kaybeden vatandaşlarımız için önemli zararlar ortaya çıkmaktadır. Bununla beraber, yağmur yağdığı zaman yağmur suları ile birlikte bu maden hafriyatları çok daha fazla bir alana yayılarak son derece olumsuz çevresel kirliliklere neden olmaktadır. Vatandaşlarımızın konu ile ilgili kamu otoritelerine durumu ilettikleri ve henüz bir çözüm geliştirilmediği belirtilmektedir.

Bu bilgiler çerçevesinde;
1.    Bakanlığınızca, söz konusu maden ocağının üretimi süreçlerinde ortaya çıkan çevresel tehditler konusunda şu ana kadar herhangi bir denetim yapılmış mıdır?
2.    Eğer yapılmışsa bu maden işletmesine ne gibi müeyyideler uygulanmıştır?”


 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık