Muğla Spor Turizmi Çalıştayı yarın yapılıyor

​​​​​​​Muğla’da 4 Mevsim Spor, 4 Mevsim Turizm temasıyla Muğla Valiliğinin himayesinde, Güney Eğe Kalkınma Ajansı, Muğla Kültür&Turizm İl Müdürlüğü, Muğla Gençlik&Spor İl Müdürlüğü ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen “Muğla Spor Turizmi Çalıştayı” bugün Atatürk Kültür Merkezinde yapılıyor.

Muğla Spor Turizmi Çalıştayı yarın yapılıyor

Çalıştay ile Muğla’da spor turizminin mevcut durumu ortaya konarak önümüzdeki dönemde yapılması planlanan spor turizmi envanterinin çıkarılması, bölgesel bazda spor turizminin sınıflandırılması ve spor turizmi haritasının oluşturulması çalışmalarına katkı sağlanması amaçlanıyor.

Çalıştaya ayrıca Muğla’da spor turizmi konusundaki ilgili kamu, kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler, ilçe kaymakamları ve belediye başkanları, Ticaret ve Sanayi Odaları ile turizm alanında faaliyet gösteren STK’ların temsilcileri ve turizm işletmelerinin yetkilileri iştirak edecekler.

Muğla Spor Turizmi Çalıştayı, dağcılıktan yamaç paraşütüne, raftingden kite sörf ve yelkenliye, su altı dalışından bisiklet ve trekkinge kadar birçok aktivitede dört mevsim zengin olanaklar sunan Muğla’nın, Spor Turizmindeki gelecek perspektifine ışık tutacak.

Çalıştay’da, Muğla’daki spor turizmi konusundaki ilgili kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve bireysel girişimcilerden oluşan katılımcılar, 10’ar kişilik 5 gruba ayrılarak her bir grup belirlenen konu başlıklarını sırasıyla ele alacaklar. “Pazarlama, Tanıtım ve İletişim”, “Çevre Planlama Tesisleşme ve Yatırım”, “Spor Turizminde Örgütlenme ve Destinasyon Yönetimi”, “Yatırım, Finansman, Teşvik ve Sponsorluk” ile “Spor Çeşitliliği, Branşlar ve Sürdürebilirlik” konu başlıkları tüm gruplarda değerlendirilerek tartışılacak. Su sporları, macera sporları, geleneksel sporlar, bisiklet, hokey ve kort tenisi vb. diğer sporlar her bir konu başlığında ele alınarak, Muğla’da spor turizminin geleceğine yön verecek yol haritası çizilecek. 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık