Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Muğla'da Milas için koşacaklar

Milas'ın tek Atletizm ekibi, antrenörleri Havva Uzuncan idaresinde 15 Haziran Salı günü Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından düzenlenen Atletizm yarışlarında ilçemiz Milas adına koşacaklar.

Muğla'da Milas için koşacaklar

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Stadyumu’nda yapılacak takım yarışlarıyla ilgili olarak gazetemiz spor muhabiri Hüseyin Açar'a açıklama yapan antrenör Havva Uzuncan, katıldığımız her yarışta ilçemizin adını en iyi şekilde duyurmaya çalışıyoruz diyerek sporcularının uzun bir süredir bu yarışmalara hazırlandığını söyledi.

“10 ay önce uzun bir süre ara verdiğimiz Milas'ta atletizm sporuna önce 1 sonrasında 20'ye yakın sporcuyla yeniden başladık” diyen antrenör Havva Uzuncan, “Milas'ta atletizm sporunda var olmak için mücadelemizi şartlarımız iyi olmamasına rağmen sürdürüyoruz” açıklamasında bulunarak, Milas'ta atletizimin geleceği ile ilgili şu bilgileri verdi:

"10 ay önce başladığımız atletizm sporunda az zamanda hızlı adımlar atarak bugünlere geldik.Antrenör olarak benim ve sporcularımın istekli ve özverili çalışmalarımızı Milas Stadyumu’nda her gün yaptığımız antrenmanlarla sürdürüyoruz.

Siz de görüyorsunuz ilkel aletlerimizle Milas adına başarılı olmak için çabalıyoruz. Kum havuzumuz olmadığı için uzun atlama antrenmanlarımızı güreş minderleri üzerinde yapıyoruz. Atletizm çalışmalarımızı günümüzde ilkel şartlarda yapıyoruz. Yüksek atlama için sırığımız yok, engelli koşular için engel parkurumuz yok, sporcularımızı yarışlara kendi imkanlarımızla götürüyoruz

Araç ihtiyacımız var, sporcularımızın yarışlar sonrasında yemek ihtiyaçları var, bazen konaklama ihtiyacımız oluyor; tüm bu ihtiyaçlarımızı kendi imkanlarımızla sağlamaya çalışıyoruz.”

Milaslı Atletler Destek Bekliyorlar

“Milas'ta bir spor kulübü ya da Milas Belediyesi adına yarışmalara katılmak isteriz yani bireysel değil bir kulübe bağlı olmak istiyoruz” diyen antrenör Havva Uzuncan, sporcularının desteğe ihtiyaçları olduğunu söyleyerek, “bağlı olacağımız, adına yarışacağımız spor kulübü ile sıkıntılı bir ortam içinde olmak istemiyoruz” dedi.

Atletizmin çok büyük bütçelerle yapılan bir spor olmadığını vurgulayan Havva Uzuncan, “alınacak aletler uzun bir süre kullanılabilir” diyerek, “spor kulüplerinden veya yerel yönetimlerde destek bekliyoruz” dedi.

Hedef ilk üç içinde olmak

Antrenör Havva Uzuncan15 Hazıran Salı günü Muğla'da katılacakları atletizm koşularında 4 takımla Milas için yarışacaklarını belirterek, “kategorilerinde ilk 3'e girecek takımlar önümüzde ki günlerde Isparta'da yapılacak yarışlara katılma hakkını elde edecekler, Milas atletizm takımı olarak İsparta'da ki yarışlara katılma hakkını kazanmak için elimizden gelen herşeyi sporcularımızın yapacağına inanıyorum.

Hedefimiz Milas'ta atletizm sporu yapıldığını, başarılı atletler yetiştirildiğini duyurmak ve en önemlisi de Türk Atletizm Milli Takımı’na başarılı sporcular yetiştirmektir önceliğimizdir" açıklamasında bulundu.

Antrenör Havva Uzuncan sporcu velilerine de seslenerek “atletizm her sporun içinde olan bir spor branşıdır, öğrencilerinizi çocuklarınızı atletizm sporuna yönlendirin” diyerek sözlerini noktaladı.

Editör: Hüseyin AÇAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis