Muğla’da Siyasi Partilerin Vekil Sayısı Değişmedi

14 Mayıs seçimleri için 60 milyonun üzerinde kişi bugün sandık başına gitti. Oy verme işlemleri saat 17'de sona erdi. Muğla’nın milletvekili dağılımı 4, 2, 1 şeklinde oldu.

Muğla’da Siyasi Partilerin Vekil Sayısı Değişmedi

Türkiye’nin cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanlığı için Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu ve Sinan Oğan yarıştı. Seçimlere kısa bir süre kala adaylıktan çekilen Muharrem İnce’ye verilen oylar da geçerli sayıldı.

2018 seçimlerinde seçim sonuçları saat 21:00 sularında belirlenirken, bugünkü seçimlerde veri akışında yine büyük sıkıntı yaşandı. CHP’lilerin yaptığı açıklamalara göre, AKP’liler, CHP oylarının yüksek olduğu tahmin edilen sandıklarda sistemli bir şekilde ve matbu çoğaltılmış dilekçelerle itiraz ederek, sonuçların kesinleşmesini engelliyorlar. Bu nedenle veri akışında büyük gecikmeler yaşanıyor. Bu nedenle de seçimlerin sonuçlarının netleşmediği belirtiliyor. P HH

YSK’nın kayıtlarına göre, oyların yüzde 69’unun sisteme girdiği ve millet ittifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun önde olduğu belirtildi.

AA’nın gece yarısı neredeyse kesintiye uğrayan verilerine göre ise Erdoğan az farkla önde.. Ancak şu anda her iki veriye göre de şu anda %50’yi geçen aday bulunmadığından, seçimlerin ikinci tura kalabileceği düşünülüyor. Ancak CHP’liler, kendilerinin açık ara önde oldukları sandıkların itirazlar nedeniyle belli olmadığını, belli olduğu takdirde %50’yi geçebileceği belirtildi.

YSK’nın YSİYASİ PARTİLERİN VEKİL SAYISI AYNI OLDU

Muğla’daki milletvekilliği seçimleri sonuçlarına göre ise, henüz kesin rakamlar belli olmamakla birlikte, yine resmi olmayan verilere göre CHP 4, AK Parti 2 ve İYİ Parti 1 milletvekili kazandı.

Muğla’nın yeni dönemde milletvekilleri CHP’den Cumhur Uzun, Gizem Özcan, Süreyya Öneş Derici, CHP listesinden seçime giren Gelecek Partili Selçuk Özdağ, AK Parti’den Kadem Mete, Yakup Otgöz, İYİ Parti’den Metin Ergun oldu.

Ayrıntılı bilgiler, yarın daha da netleşmiş olacak.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık