Muğla'dan Elazığ'a 9 TIR yardım gitti

Milas’ın de içerisinde olduğu 6 ilçe belediyesi tarafından toplanan yardımlar, pazartesi günü gece saatlerinde yola çıktı. 9 TIR dolusu yardımın ağırlığının 225 tona ulaştığı bildirildi.

Muğla'dan Elazığ'a 9 TIR yardım gitti
  • 29 January 2020, Wednesday 10:08

Milas Belediyesi ile birlikte 6 ilçede toplanan yardımlar, Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından TIR’lara yüklenerek deprem bölgesine hareket etti.
Elazığ’ın Sivrice ilçesi merkezli 6.8’lik depremin ardından başlatılan yardım kampanyası sona erdi. Yardımsever vatandaşların kışlık giyecek, bebek maması ve bezi, battaniye, ayakkabı, halı, kilim ve çeşitli gıda maddeleri bağışları, ilçe belediyeleri tarafından toplanarak Muğla Büyükşehir Belediyesi’nde TIR’lara yüklendi. 225 tonu aşan ağırlığa sahip yardım malzemesinin içerisinde bulunduğu 9 TIR için Muğla Sosyo Kültürel Alan'da uğurlama töreni düzenlendi.
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, depremin ardından AFAD ile bir görüşme sağladıklarını söyledi. Gürün, “İhtiyaç duyulan her şey TIR'larımızda mevcut. Elazığ'da görev yapan kurtarma ekiplerine teşekkür etmek istiyorum. Hiç uyumadan önemli bir görevi yerine getirdiler. Böyle bir acıyı inşallah bir daha yaşamayız. Deprem kuşağındayız. Fayların birisi de Batı Anadolu kuşağında bulunuyor. Kurumlarımızla deprem ve afetlerle ile ilgili koordinasyon toplantıları yapılıyor. Bize düşen görevleri üstleniyoruz. Önümüzdeki günlerde deprem konusunda sempozyum yapmak istiyoruz. Risklerimizi en aza indirmek için masaya yatırıp halkımız ile paylaşacağız. Muğla'nın en büyük avantajı binalardaki kat sayısının az olmasıdır.” dedi.
9 yardım TIR’ı, kaptanlarına ‘hayırlı yolculuklar’ dilenerek Elazığ ve Malatya’ya gönderildi.
 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık