Muğlaspor’da futbolcular testten geçti

ÖNDER Spor Haber / Hüseyin AÇAR

Muğlaspor’da futbolcular testten geçti

Yeni sezon hazırlıklarını kendi tesislerinde sürdüren ilimizin 3. Futbol Ligindeki temsilcisi Muğlaspor’da futbolcuların sezon öncesi performans testleri yapıldı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Bölümü Öğretim Üyeleri koordinesinde gerçekleştirilen testlerde futbolcuların performansları ölçüldü.

Futbolculara yapılan testler nedeniyle Spor Bilimler Fakültesi Antrenörlük Bölüm Başkanı Prof. Dr. Özcan Saygın ile yine, Üniversite’nin Antrenörlük bölümünden Doç. Dr. Kemal Göral ve tüm üniversite yetkililerine Muğlaspor Ailesi olarak teşekkür eden Muğlaspor Kulüp Menajeri Özcan Öz, “Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Spor Salonunda Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr Özcan Saygın Başkanlığında, Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümünden Doç. Dr. Kemal Göral koordinesinde gerçekleştirilen testlerde futbolcularımızın Yoyo Testi, Maksimal Oksijen Tüketme Kapasiteleri, Futbolcuların Aerobik ve Anaerobik Eşik Değerler, 10 - 30 Metrelik Sprint Testleri, Sırt ve Bacak Kuvvetlerinin Belirlenmesi, Solunum Fonksiyonlarının Belirlenmesi, Esneklik Testleri, Kan-Laktak Analizleri yapıldı. Ayrıca futbolcularımızın vücutlarının 7 bölgesinden alınan yağ oranları ve vücut ağ yüzdelerinin belirlendiği testler yapıldı. Futbolcuların performans arttırımı ve antrenman planlanması amacıyla yapılan testler sezon içerisinde de değişik periyotlarda yapılmaya devam edecek” dedi.

 

Ertan Tanyel ve Ozan Taga görevlendirildi

Muğlaspor formasını geçmiş yıllarda başarıyla giyen yeşil beyazlı kulübün unutulmaz futbolcuları Ertan Tanyel ve Ozan Taga Futbol Şubesi tarafından Scout ve Gözlem Antrenörleri olarak görevlendirildiler. Muğlaspor’un eski oyuncuları, yeniden yeşil beyaz çatısı altında olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını dile getirdiler.

 

Transferler sürüyor

Yeni sezon hazırlıkları için geçtiğimiz Pazartesi günü topbaşı yapan Muğlaspor’da transfer devam ediyor. Yeşil beyazlı kulüp son olarak Erzincanspor’dan Sağ Bek Alparslan Emre Çapar ile anlaştı.

Futbola 2004 yılında Aydınspor’da başlayan 23 yaşındaki savunma oyuncusu Çapar, daha sonra amatör olarak Aydınspor ve Bucaspor’da forma giydi. 2013 yılında Bucaspor’da profesyonelliğe ilk adımı atan Alparslan Emre Çapar, daha sonra sırasıyla Yozgatsspor, Bucaspor, Tire 1922 ve Erzincanspor’da profesyonel olarak forma giydi.

Ayrıca U - 16 ve U - 17 Milli Takımlarının 9 kez formasını terleten milli futbolcu, Türkiye Liglerinde yaklaşık 200 maçta forma giydi.

Yeşil beyazlı kulübe geldiği için çok mutlu olduğunu dile getiren genç futbolcu, bundan sonra Muğlaspor’un başarılı olması için tüm takım arkadaşları ile birlikte çok çalışacaklarını söyledi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık