“Muğla’ya gelen 20 yatırımın 8’ini Milas’a kazandırdık”

ÖNDER Haber / Oktay ÇAYIRLI -

“Muğla’ya gelen 20 yatırımın 8’ini Milas’a kazandırdık”

2015 – 2016 eğitim öğretim yılı bugün sona eriyor… İlçemizdeki 20 bin 944 öğrenci karne heyecanı/sevinci yaşarken, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü Şaban Karakoç, ilçemiz eğitimini yakından ilgilendiren önemli açıklamalarda bulundu…  Karakoç, bu yıl Muğla için belirlenen 20 yatırım programından 8’inin ilçemizde gerçekleşeceğini söyledi…

2015 - 2016 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle, bugün 116 okulun bulunduğu ilçemizde 20 bin 944 öğrenci son ders zilinin çalmasıyla karne heyecanı/sevinci yaşayacak. Öğrencilerle birlikte ilçemizde görev yapan bin 500 kadrolu, 115 vekil öğretmen de tatile girmiş olacak.

 

Bugün saat 11’de

Öğrenciler ve veliler için bu mutlu–önemli günde,  Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce bugün saat 11’de Dr. Mete Ersoy İlkokulu’nda düzenlenecek olan yılsonu etkinliğine Milas Kaymakamı Fuat Gürel de katılacak.

Yorucu bir dönemin sonunda karnelerini de alacak olan öğrenciler yaz tatilinde dinlenme fırsatını yakalayacaklar.

5 bin 128 öğrenci

mezun oluyor

2015 – 2016 eğitim öğretim dönemi ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü Şaban Karakoç, ilçemizde bulunan 116 ilkokul, ortaokul ve lise binasında eğitim öğretim gören 20 bin 944 öğrenciden 2 bin 253 ilkokul, bin 585 ortaokul ve bin 290 lise öğrencisinin mezuniyet sevinci yaşayacağını söyledi.

 

20 yatırımın 8’i Milas’a

Yaptığı açıklamada, 2015 – 2016 eğitim öğretim dönemi içinde ilçemize önemli yatırımların kazandırıldığını belirten Karakoç, “Yatırım konusunda ilçemizde son yıllarda çok önemli gelişmeler oldu. Muğla’ya gelen 20 yatırımın 8’ini Milas’a kazandırdık. Kampüs alanımıza biri 24, diğeri 16 derslikli olmak üzere iki ayrı bina yapılacak. Ayrıca Selimiye ve Çamköy’e çok amaçlı birer salon, Güllük’e 12 derslikli, Kıyıkışlacık’a 12 derslikli, Ortaköy’e 5 derslikli bina yapılması için çalışmalar başlatıldı. Gümüşlük İlkokulu’nun yanında yer alan ve yarım kalan binanın tamamlanması için de girişimlerimiz var. Bu projelerimizin bazıları ihale sürecinde, bazılarının çalışmalarına başlanıldı ve kısa süre içerisinde tamamlanacak” dedi.

 

Dershanelerin

kapanması etkilemedi

İlçemizin eğitim düzeyindeki başarısını da değerlendiren Karakoç, “Muğla geneline bakıldığında Milas, ilçe olarak iyi durumda sayılır. Geçen yıla göre başarı oranımız daha iyi. Dershanelerin kapanmasından dolayı başarı oranında düşüş bekleyenler vardı. Ama tam tersi oldu. Bu yıl başarı oranımız daha da arttı” dedi.

Karakoç, TEOG sonuçlarına göre ilçemizin, Türkiye ortalamasına göre iyi durumda olduğunu da sözlerine ekledi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık