Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Muhtar eşleriyle buluşma

​​​​​​​Milas Belediyesi, Milas'ta görev yapan muhtarların eşleriyle buluştu. Kahvaltının ardından muhtar eşlerine seslenen Başkan Tokat, babasının muhtarlık dönemiyle ilgili anılarından bahsetti.

Muhtar eşleriyle buluşma

Milas Belediyesi; Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ile Muhtarlık İşleri Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlikte, Milas'ta görev yapan muhtarların eşleri bir araya geldi. Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliğe katılan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ile eşi Elif Tokat, tüm muhtar eşlerine tek tek hoşgeldiniz dedikten sonra hatıra fotoğrafı çektirdi.

Muhtar eşlerine seslenen Başkan Tokat, sözlerine "Ablalarım, arkadaşlarım, kardeşlerim" diyerek başladı. Tokat, "Zaman zaman muhtarlarımızla bir araya geliyor, istişarelerde bulunuyoruz. Muhtar kadar, muhtarlığın çilesini, köyün mahallenin çilesini sizler de çekiyorsunuz.” diye konuştu.

Babasının da Karacahisar Mahallesinde 12 yıl muhtarlık yaptığını ifade eden Başkan Tokat, “Babam muhtarlığa başladığında ben ilk ya da ortaokuldaydım. Bıraktığında üniversite öğrencisiydim. Yani bütün gençlik yıllarımız köy işiyle uğraşmakla geçti. Tam 12 Eylül döneminde bu görevi yaptı, çok ciddi sıkıntılar çektik. Köye elektrik getirmek için Muğla’ya gitmişlerdi. Biz de o zaman tütün tarlasındaydık. Muğla’ya gitmişler, oradan Denizli’ye gitmeleri gerekmiş, oradan da malzeme almak için İstanbul’a gitmeleri gerekmiş. Tekrar geri döndüğünde 12-13 gün geçmişti ve 26 dönüm tütün tarlamız yanmıştı.” dedi.

Başkan Tokat sözlerini şu ifadelerle sürdürdü: “Ailemizin bütün imkanları; köy işleri için köye gelen amire, memura, çalışanlara sunuldu. Annem de köyün sıkıntılarını en az babam kadar yaşadı ve çekti. Bu anlamda seçildiğim günden beri, sürekli muhtarlarımızla yaptığımız çalışmalarda, geçmişten gelen bu yaşamışlığımız sebebiyle muhtarlar hep farklı yerde olmuştur.”

Başkan Tokat, konuşmasının ardından önümüzdeki günlerde muhtarlar, eşleri ve çocuklarının katılacağı Ankara gezisi programını açıkladıktan sonra muhtar eşleriyle vedalaşarak salondan ayrıldı. 

Daha sonra ise Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ve Muhtarlık İşleri Müdürlüğü personelinin bulunduğu salonda sohbet edildi, çeşitli konularda eğitimler verildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis