Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Muhtarlar Derneği Yönetimi’nden TARİŞ ziyareti..

Milas Muhtarlar Derneği’nin yeni yönetimi, yine başkanlığa seçilen Mehmet Çoban başkanlığında, S.S.153 no’lu Milas Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi’ni ziyaret etti.

Muhtarlar Derneği Yönetimi’nden TARİŞ ziyareti..

Kooperatif Başkanı Kamil Gül ve Yönetim Kurulu üyelerince karşılanan muhtarlar heyetine, yeni dönemin başarılı olması dilekleri iletilirken, ziyaret süresince en çok konuşulan konular ise, son belediye meclisinde alınan kırsal mahallelerin belirlenmesi konusu idi. Bilindiği gibi, belediye meclisinin son toplantısında, Milas’ın 132 mahallesinin 70’i kırsal mahalle olarak kabul edilirken, 33 mahalle yarı kırsal mahalle olarak belirlenmiş, diğerleri ise merkez mahalle kabul edilmişti. Konu, büyükşehir meclisinde de onaylanırsa, bu şekliyle yürürlüğe girecek. Bu da, büyükşehir yasasına göre, emlak vergileri vb. gibi bir dizi konuyla ilgili olarak, kırsal mahallelere muafiyetler getirdiği için önem taşıyor.

Ziyaret sırasında ayrıca, muhtarların mahalledeki önemi, tarımdaki en son gelişmeler, gübre, tohum, mazot, işçilik maliyetleri konuşuldu. Tariş’in kooperatif olarak neler yaptığı, tarihi, yeni açılan satış mağazası, Organize Sanayi Bölgesi’ndeki yatırımı, Milas’taki zeytin ve zeytinyağının gelişimi ile, en son gelinen durum, markalaşma ve çiftçinin bilgilendirilmesi konuları, ziyaret sırasındaki sohbetin önemli konuları oldu.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis