MUSKİ Balavca’yı unuttu mu?

​A.Kemal KAŞKAR -

MUSKİ Balavca’yı unuttu mu?

İlçemizde, Balavca deremizdeki atık suların oluşturduğu sorunu köklü bir şekilde çözemese de, bu sorunun oluşturduğu rahatsızlıkları azaltacağını ummuştuk haftalar önce, “MUSKİ Balavca’ya el attı” başlığını tercih ettiğimiz haberimizi hazırlarken.

O kısacık haberimizde:

“İlçemizin altyapı sistemi için önemli bir işlevi olan Balavca deresinde uzunca süredir yaşanan atık su sorununun çözümüne yönelik olarak Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından ilk adım atıldı.

Geçtiğimiz Cuma günü, Balavca’nın atık suların biriktiği bölgelerdeki suların ötelenmesi için yapılan çalışmalar, yurttaşlar tarafından hoşnutlukla karşılandı” demiştik.

Sonra sonra anlaşıldı ki, MUSKİ, Balavca’da atıksuların biriktiği bir tek yere el atmış.

Dolayısıyla Balavca’nın birçok noktasında daha, su birikmelerine bağlı sorunlar var ve büyüyerek sürüyor. Ve Balavca dere yatağında, yıllardır hiç rastlanmamış yosunlu-kokulu bir doku oluşmuş durumda.

Merkez İlkokulu bölgesinde yapılan ve su birikmesine neden olan atıksuların, basit bir kanaletle dereyatağındaki eski atıksu kanalına taşınmasından ibaret olan ‘geçici çözüm’ün, derenin başkaca pekçok noktasında uygulanması gerekiyor.

 

Bir dilek/temenni olarak:

Bir sonraki Balavca

haberimize başlık

önerisi ... 

MUSKİ İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı’ndan ya da Muğla Büyükşehir Belediyesi Basın Bürosu’ndan gelen bilgi notlarının pekçoğunda, Büyükşehir ekiplerinin yaptığı çalışmalardan ‘yurttaşların duydukları memnuniyetler’ ifade edilip yurttaşların ilgililere teşekkürleri sıralanır.

Kurumların kendi içlerinde üretilen bu tip ‘haber metni önerileri’nin ‘gazete haberi’ne dönüştürülürken bir ölçüde sakinleştirilmesi, sadeleştirilmesi gerekir. Aksi takdirde gazetelerimiz, ‘kurum bültenleri’ne ya da ‘kurumların yayın organları’na döner, dönüşür.

Bu konuya dikkat çekip MUSKİ yetkililerine hitaben sözü şuraya getirmek istiyorum:

En son gelen basın bültenlerinizden birinin başlığı: “Eski Datça Mahalle sakinlerinden MUSKİ’ye övgü” idi.

Bu başlık, yukarda özetlemeye çalıştığım kurumsal refleksler bakımından kolay anlaşılabilir bir tercihtir. Biz gazeteciler ise bu şekildeki başlık ve haber metni önerilerine ihtiyatlı yaklaşır ve mesleğimizin doğası gereği bütün kurumlarla olan mesafelerimizi özenle korumak adına kendi başlık ve haber metni tercihlerimizi oluştururuz.

Eğer bazı bölümlerini aynen aktaracaksak da, okurumuza sunduğumuz metnin kaynağını özellikle öne çıkarıp altını çizeriz.

Haberimizin sonunda varmak istediğimiz yeri ise şöyle ifade edebilirim:

ÖNDER Gazetesi, MUSKİ’nin çalışmalarını takdirle karşılar. Ve bu duygu ve düşüncelerle, Balavca deremizle ilgili olarak bir sonraki haberimizin başlığının şöyle olmasını arzular:

“Milaslılardan, Balavca Deresindeki çalışmaları için MUSKİ’ye övgü” ...

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık