MUTSO Başkanı Mustafa Ercan’dan lise tercihi yapacak öğrencilere: “DİPLOMANIZ SADECE BİR BELGE DEĞİL MESLEĞİNİZ OLSUN”

6 Haziran Pazar günü gerçekleştirilen LGS sonuçları açıklandı. Sonuçların açıklanmasının ardından Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ) arasında imzalanan İşbirliği Protokolü çerçevesinde Muğla ilimizde MUTSO’nun proje okulu olan Muğla Şehit Ziya İlhan Dağdaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin de tercih sürecinde değerlendirilmesi konusunda açıklamada bulundu.

MUTSO Başkanı Mustafa Ercan’dan lise tercihi yapacak öğrencilere:  “DİPLOMANIZ SADECE BİR BELGE DEĞİL MESLEĞİNİZ OLSUN”

Başkan Ercan şunları kaydetti ”Sevgili öğrenciler, bugün açıklanan LGS sonuçları hepinize hayırlı olsun. Şimdi geleceğiniz için en doğru tercihi yapma zamanı. 6 Haziran’da yapılan sınav sonrasında heyecanlı bekleyiş bugün sona erdi. Sizler emeklerinizin karşılığını aldınız. Umuyorum ki herkes hedeflediği puanı yakalamıştır. Şimdi sıra geleceğiniz için en doğru tercihi yapmaya geldi. Sevgili gençler, tercihinizi meslek eğitiminden yana kullanarak 18 yaşında meslek sahibi olabilirsiniz. Muğla Şehit Ziya İlhan Dağdaş MTAL MEB, TOBB, TOBB ETÜ ve MUTSO’nun kurumsal desteğiyle gelişen, kaliteli eğitimiyle sizleri bekliyor. Oda olarak Muğla Şehit Ziya İlhan Dağdaş MTAL ile ortak çalışıyor ve sizler için en iyi eğitim ortamını hazırlamaya gayret ediyoruz. Okul içi ve okul dışı programlarla ilimizdeki ihtiyacı olan mesleki becerilerle donanmanız için çalışıyoruz. Mesleki eğitiminizi tamamladıktan sonra iş bulmada bir adım önde olabilir ya da edindiğiniz beceriler ile kendi işinizi kurabilirsiniz.

Geleceğin Türkiye’sini inşa etmekte mesleki eğitimin öneminin farkındayız. MEB,TOBB, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi arasında 2019 yılında imzalanan 81 ilde 81 Meslek Lisesi Projesi İşbirliği Protokolüyle mesleki eğitimi güçlendirerek reel sektörün nitelikli eleman ihtiyacını karşılamayı hedefliyoruz.

Okulumuzun Anadolu Meslek Programı (AMP) Elektrik Elektronik proje sınıfı (sınavlı) öğrencilerimizin tamamı mezun olduklarında Muğla Ticaret ve Sanayi Odamız tarafından işe yerleştirileceklerdir.

MUTSO olarak okulumuzda öğrencilerimizin eğitimlerinde kullanacakları temrinlik malzemelerin teminini yapıyoruz. Başarılı öğrencilerimize burs veriyoruz.

Muğla’nın en merkezi konumunda bulunan okulumuzun 2019 yılına kıyasla 2020 yılında öğrenci sayısı %250 artmıştır. Bu artış okulumuza olan talebin ileriki yıllarda çok daha artacağını göstermektedir. Ayrıca okulumuzun üretim kapasitesi de 2020 yılında 40 kat artmıştır.

Öğrencilerimiz okulumuz tarafından piyasaya yapılan üretimlerde döner sermaye üzerinden cep harçlıklarını da çıkarabileceklerdir.

Okulumuz M.E.B başarı belgesi almıştır.

 Proje okulumuz Türkiye’nin en çok alana sahip meslek okulları arasındadır. Toplam 9 alana sahiptir. (Türkiye’de 10 alana sahip meslek lisesi bulunmamaktadır.)”

Tercih Edilebilecek Alanlar:

Elektrik / Elektronik Teknolojileri Alanı (Sınavlı/Sınavsız)

Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı (Sınavsız)

Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanı (Sınavsız)

Makine Teknolojileri Alanı (Sınavsız)

İnşaat Teknolojileri Alanı (Sınavsız)

Mobilya ve İç Mekân Tasarımız Alanı (Sınavsız)

Metal Teknolojileri Alanı (Sınavsız)

Kimya Teknolojisi Alanı (Sınavsız)

Bilişim Teknolojisi Alanı (Sınavsız)

Okulumuzun Mevcut Çalışmalarından Bazıları:

Teknofest’te 4 Proje ile yer alacak

Muğla Teknopark’ın altyapı çalışması (elektrik) ve mobilyaları

Karavan yapımı (Muğla’yı karavan üretim merkezi yapmayı hedefliyoruz)

2 Avrupa Birliği Projesi

Engelli aracı

Elektrikli araba (İstanbul Park’ta yarışacak)”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık