Nail Güreli’yi de uğurladık!

ÖNDER Haber -

Nail Güreli’yi de uğurladık!

Kalp rahatsızlığı nedeniyle bir süredir tedavi gören Türk basınının usta kalemlerinden Nail Güreli, 26 Ekim Çarşamba günü yaşamını yitirdi. Güreli’nin cenazesi dün, İstanbul Levent’teki Afet Yolal Camisi’nde kılınan ikindi namazından sonra Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Gazeteciliğe, 1952 yılında Hizmet gazetesinde muhabir olarak başlayan Güreli, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin de 7 yıl başkanlığını yürütmüştü.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Yılmaz Karaca, 1994’ten 2001’e kadar Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) başkanlığını yapan Nail Güreli’nin vefatının, Türk basını için büyük kayıp olduğunu bildirdi.

Gazeteci ve Yazar Nail Güreli, 1932’de doğdu. Gazeteciliğe, 1952’de Hizmet gazetesinde muhabir olarak başladı. Son Posta, Son Telgraf, Tan, Akşam, Vatan, İkdam, Hürriyet Haber Ajansı, Hürriyet, Güneş ve Milliyet gazetelerinde çalışan Güreli, Günlük Evrensel gazetesinde yazıyordu.1959’da yılın gazetecisi seçilen Güreli, TGC’nin çeşitli kademelerinde çalıştı ve 18 Mart 1994’ten 3 Nisan 2001’e kadar da Cemiyetin başkanlığını yaptı. Mine Güreli ile evli ve bir çocuk babası olan Güreli, Basın Şeref Kartı sahibiydi.

 

TGC Yönetim Kurulu

Başkanı Turgay Olcayto:

“Türkiye Gazeteciler Cemiyeti önceki başkanlarından kıdemli gazeteci yazar Nail Güreli’yi kaybetmenin büyük üzüntüsü içindeyiz. Meslektaşım ve kardeşim Nail Güreli, gazeteciler için örnek bir kişiydi. Gazetecilik mesleğine ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’ne çok uzun yıllar hizmet verdi. Nail Güreli’yi sevgi ve saygıyla anıyoruz. Ailesine ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz.”

 

Nail Güreli, kitaplarını

Maltepe Üniversitesi’ne

bağışlamıştı

Gazeteci, Yazar Nail Güreli, yaklaşık 10 bin kitap ve birçok gazete kupüründen oluşan yarım yüzyıllık kitaplığını Nisan 2010’da Maltepe Üniversitesi’ne bağışlamıştı.

Elli yılı aşkın gazetecilik yaşamının yanısıra Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ve Türkiye Gazeteciler Sendikası’nda (TGS) uzun yıllar yöneticilik ve başkanlık yapan, iletişim fakülteleri ve yerel basın seminerlerinde genç iletişimcileri yetiştiren, pekçok seçici kurulda görev alan Güreli, editöryel bağımsızlığa, basın özgürlüğüne örnek olması düşüncesiyle “TGC Bizim Gazete”nin yayınına öncülük etti. Başkanlığı döneminde  “TGC Hak ve Sorumluluklar Bildirgesi” yayınlandı. Güreli’nin kitaplığında basınla ilgili kitaplar, çeşitli konularda belgesel ve başvuru kaynağı niteliğinde yayınlar, ansiklopediler, gazete koleksiyonları, katıldığı TV programlarının kayıtları, verilen ödüller, kendisiyle yapılmış söyleşi ve röportajlar yer alıyor.

Yazılarında meslek etiğinin altını çizen, “yapıcı” ve yürekli” önerilerle yol gösteren “mizahı” “umudu” taşıyan Güreli’nin biri şiir olmak üzere, yayınlanmış 16 kitabı bulunuyor.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık