NAKLİYAT-İŞ SENDİKASI: “ Taşıt Muayene İstasyonlarında Sendika Düşmanlığı, İşçi Kıyımı Devam Ediyor. Direnişlerimiz de devam ediyor.”

Nakliyat-İş Sendikası Genel Merkezi’nden yapılan yazılı basın açıklamasında, Taşıt Muayene İstasyonlarında sendika düşmanlığı ve işçi kıyımının devam ettiği belirtilerek, “Şanlıurfa’da 3 Üyemiz, Kütahya’da 1 Üyemiz Sendikamıza üye oldukları için 4857 Sayılı Yasanın 25/2 maddesine göre tazminatsız işten çıkarıldı” dendi.

NAKLİYAT-İŞ SENDİKASI:  “ Taşıt Muayene İstasyonlarında  Sendika Düşmanlığı, İşçi Kıyımı Devam Ediyor. Direnişlerimiz de devam ediyor.”

Sendikadan yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

“Tüvtürk Taşıt Muayene İstasyonları işverenlerinde şu ana kadar sendikaya üye olduğu için işten çıkarılan işçi sayısı74’e ulaşmıştır.

Muğla’da19, Şanlıurfa’da30, Eskişehir’de24, Kütahya’da1işçi olmak üzere toplam 74sendika üyesi işten çıkarılmıştır. Muğla’da 411, Şanlıurfa’da 313 Eskişehir’de311günden beri, Kütahya’da ise bugünden itibaren sendikamız üyeleri işyerleri önünde işe geri dönmek, örgütlenme ve sendika hakkına sahip çıkmak için direnişlerine devam etmektedirler.

Kütahya’da bir komployla işten çıkarılan üyemiz savcılığa suç duyurusunda bulunduktan sonra işyeri önünde direnişe başlamıştır.

Muğla, ŞanlıurfaPolçak, Reysaş Eskişehir, Zonguldak, Karabük, Bartın, Kastamonu ve Han Kütahya- Uşak Taşıt Muayene İstasyonlarında sendikamız çoğunluğu sağlamış, bakanlık tarafından çoğunluk tespitleri sendikamıza bildirilmiştir.

Muğla, Eskişehir ve Şanlıurfa’da işten çıkarılan üyelerimizin büyük çoğunluğunun işe iade davaları sonuçlanmış ve mahkemeler işten çıkarmaların haksız olduğuna ve sendikal tazminata hükmederek işe iade karaları vermiştir.”

 

Editör: Şahin ŞAHİN
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık