Narenciyede meyve sineği mücadelesi

​​​​​​​Milas Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ören’de narenciye bahçelerinin önemli zararlılarından olan Akdeniz meyve sineği ile mücadele çalışması yapıyor.

Narenciyede meyve sineği mücadelesi
  • 10 September 2020, Thursday 16:35

Milas Tarım ve Orman Müdürlüğü, Milas’a bağlı Ören Mahallesi’nde narenciye bahçelerine Akdeniz meyve sineğinin tespiti için tuzak asımı gerçekleştirdi. Çalışmalarda görev alan Milas Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli Ziraat Mühendisi Ümit Özgüç ve Haluk Aydın, Ören Mahalle Muhtarı Bekir Keser ile birlikte Ören’deki narenciye üreticilerini bilgilendirdi.

Tespit tuzaklarında yapılacak olan sayımın ardından mücadele yöntemi hakkında üreticilerin tekrar bilgilendirileceği bildirildi.

AKDENİZ MEYVE SİNEĞİ

Akdeniz meyve sineğinin narenciye üretiminde kalite ve verimi düşürdüğüne dikkat çeken bir açıklama yapan Milas Tarım ve Orman Müdürlüğü, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Akdeniz meyve sineği zararı larvası tarafından yapılır. Meyvenin etli kısmında beslenen larvalar, bu kısımda yumuşama ve çöküntü meydana getirir. Zararlı tarafından yumurta bırakılan vuruklu olan meyveler hasat zamanından önce dökülür. Vuruklu meyveler genel olarak erken sararır. İhraç edilen turunçgil çeşitlerindeki zararı ülke ekonomisi yönünden çok önemlidir. Bu tür meyvelerin vuruklu ve bulaşık olması ihracata engel olmakta ve malın yurt dışına çıkarılmasına izin verilmemektedir. Yıllık zararın Ege Bölgesi’nde yüzde 5-80 arasında değişebileceği saptanmıştır. Dünyadaki subtropik ve tropik iklime sahip hemen hemen tüm ülkelere yayılmış bulunan zararlı, ülkemizde de özellikle Ege, Akdeniz bölgelerinin sahil şeridi boyunca uzanan kısımlarında devamlı faaliyet göstermektedir.”

Editör: Gülçin Erşen
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık