Ne desek bilemedik yine: “İyi bayramlar” demekten başka ...

ÖNDER Haber -

Ne desek bilemedik yine: “İyi bayramlar” demekten başka ...

“Bayram”a yine çok tatsız hallerdeyken yakalandık.

Son yıllarda hep yaşıyoruz bunu.

Bir türlü gerçekten “bayram” edemiyoruz.

Hep bir yanlarımızda sancılar, ağrılarla ...

Hüzünlerle, acılarla yorgunuz yine.

Ama bayram bu, ‘geliverdi’ yine!...

Ne desek bilemedik yine:

‘İyi bayramlar’ demekten başka!

 

‘Tatil’ Cumartesi günü

başladı, Bayram yarın

başlıyor

5 - 7 Temmuz tarihleri arasında kutlanacak olan “Ramazan/Şeker Bayramı” tatili Cumartesi gününden itibaren başladı… Yarın başlayacak olan bayram 7 Temmuz’da sona erse de tatil, ‘idarî izin’ kararı gereği pekçokları için 10 Temmuza dek sürecek…

İlçemizde bayramlaşma

İlçemiz protokolü yarın (5 Temmuz Salı günü) saat 10 ile 10.35 arasında Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda bir araya gelerek bayramlaşacak.

Ziyaretler

Aynı gün içinde protokol üyeleri, saat 10.35 – 11 arasında Milas İlçe Emniyet Müdürlüğü hizmet binasını ziyaret ederek karakol çalışanlarıyla, saat 11 – 11.15 arasında ise Milas M. Önol Karadeveci Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü’ne geçilerek, özel bireyler ve kurum çalışanlarıyla, saat 11.15 – 11.35 arasında Milas İlçe Jandarma Komutanlığı ziyaret edilerek askeri personel ile ve saat 11.40 – 12 arasında Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Milas Grup Amirliği çalışanları ziyaret edilerek bayramlaşılacak.

7 Temmuz Perşembe

günü saat 19’da Şehir

Parkı’nda

Milas Belediye Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada; “Milas Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ve bugüne kadar 400’den fazla aileye ulaşılıp ‘Hoşgeldin Bebek’ diyerek vatandaşlarının yanında olan Milas Belediyesi, 7 Temmuz günü saat 19’da Milas Belediyesi Şehir Parkı’nda bayram kutlamasını gerçekleştirecektir. Çeşitli sürpriz etkinliklerin yapılacağı kutlamaya tüm Milas halkı davetlidir” denildi.

Bayram önlemleri

İlimiz genelinde, hemşehrilerimizin ve konuklarımızın, Ramazan Bayramını huzur ve güven ortamı içinde geçirebilmeleri için Muğla Valiliği’nce bazı önlemlerin alındığı bildirildi.

Valilik basın Büarosundan verilen bilgiye göre, bu önlemler kapsamında, sağlık ve güvenlik tedbirleri başta olmak üzere, ulaştırma, haberleşme ve tüm belediye hizmetleriyle ilgili önceden alınan tedbirler, bayram öncesi, bayram süresi ve sonrası için, yeniden gözden geçirildi.

Özellikle trafiğin yoğun olduğu devlet karayolu güzergâhlarında, sağlıklı ve güvenli bir trafik akışı sağlanması için ekip sayıları arttırıldı. Bayram öncesi ve sonrasında, hız ve fazla yük kontrolleri, araçların kullanım süreleriyle ilgili kontrollerin arttırılması konusunda planlama yapıldı.

İl genelindeki tüm hastanelerde, yaşanabilecek her türlü kazalara ve sağlık sorunlarına karşı nöbetçi sağlık ekipleri 24 saat kesintisiz çalıştırılırken, gezici motorize sağlık ekipleri de turizm merkezlerini birleştiren yollarda görevlendirildi.

Konuyla ilgili Valilik açıklamasının son bölümünde şu uyarılar ve kutlama mesajı yeraldı:

“Ramazan Bayramı tatilinde istenmeyen acı olayların yaşanmaması için, özellikle sürücülerin trafik kurallarına eksiksiz uymaları, kesinlikle alkollü araç kullanmamaları, aşırı sürat ve hatalı sollama yapmamalarının alınan tedbirler açısından büyük önem arz ettiğini Muğlalı vatandaşlarımıza ve tatillerini ilimizde geçirecek misafirlerimize hatırlatır, herkesin Ramazan Bayramı’nı kutlarız.”

 

Mesajlar

Ramazan/Şeker Bayramı dolayısıyla gazetemize ulaşan mesajlar ise şöyle ...

 

Muğla Büyükşehir

Belediye Başkanı

Dr. Osman Gürün

Mesajında, ülkemizin kritik bir dönemden geçtiğini, ülke olarak birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olduğunu söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Ramazan Bayramı’nda sevginin, hoşgörünün, barışın ülkemize ve dünyaya hakim olmasını dileyerek, “Bayramlarımız toplumlarda birlikteliği, beraberliği, dayanışma duygusunu arttıran, paylaşmayı öğreten özel günlerdir. Ramazan ayı da vatandaşlarımızın birbirleriyle iftar yaptıkları, yemeğini paylaştıkları, komşuluk duygularının arttığı, dayanışmanın tam anlamıyla yaşandığı hayırlı günlerdendir. Ülkemizde yaşanan ve bütün vatandaşlarımızı derinden üzen bu hassas günlerde bu dayanışmaya her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Ülkemizde ve tüm dünyada barışın egemen olduğu, geleceğe umutla ve birlikte bakabildiğimiz, sevginin ve hoşgörünün bütün gönüllere hakim olduğu, birlik ve beraberliğin sınırsız yaşandığı, yaşlısıyla genciyle herkesin kucaklaştığı bu hayırlı günde bütün vatandaşlarımızın Ramazan Bayramı’nı kutluyor, herkesin sevdikleriyle mutlu, huzurlu bir bayram geçirmesini diliyorum” dedi.

 

Milas Kaymakamı

Fuat Güler

Bayramlar, milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği, bir toplumda millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği günlerdir.

Hep bir arada, sevgi dolu ve huzurlu günler geçirmek dileğiyle bütün milletimizin ve değerli Milaslı hemşerilerimin mübarek ramazan bayramını en içten duygularımla kutluyor, bayramın ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa barış, huzur ve mutluluklar getirmesini diliyorum.

 

Türkiye Maden İşçileri

Sendikası Yatağan ve

Havalisi Şubesi Başkanı

Osman İlhan

Bayramlar; milli ve manevi duygularımızın tazelendiği, dostluk ve kardeşliğimizin yaygınlaştığı, dayanışma duygumuzu arttıran, paylaşmayı öğreten özel günlerdir.

Ülkemizde ve dünyada sevginin ve barışın ortak bir dil olduğu, emeğin ve emekçinin değer bulduğu, hak, hukuk, adalet ve eşitliğin sağlandığı, terör ve şiddetin son bulduğu, güvenlik kaygısı ve gelecek endişemizin olmadığı, birlik ve beraberliğimizin sınırsız yaşandığı, bir bayram olması dileğiyle; tüm halkımızın Ramazan Bayramını kutlar, sağlık ve mutluluklar dilerim.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık