Nihayet! Esentepe Milas’a Kazandırılıyor

ÖNDER Haber -A. Coşkun EFENDİOĞLU

Nihayet! Esentepe Milas’a Kazandırılıyor
  • 12 September 2018, Wednesday 7:09

Milas için önemli bir yere sahip olan Esentepe, Park ve Bahçeler Müdürlüğünce hazırlanan proje kapsamında, tadilat görerek yeniden halkın kullanımına açılacak.Proje kapsamında ilk çalışma, Milas Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü gözetimindeki kazı ile başladı.

 

Mülkiyeti Milas Belediyesine ait Hacıapti mahallesi Topbaşı mevkiinde  halk arasında Esentepe olarak bilinen alanda, uzunca bir süreden beri atıl vaziyette duruyor, bu nedenle de vatandaşların tepkilerine neden oluyordu. Milas Belediyesinin bir süredir sürdürdüğü çalışmaları, bölge aynı zamanda arkeolojik SİT kapsamında bulunduğu için, Koruma Kurulu ile yapılan yazışmalar sonrasında, nihayet, Milas Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü gözetiminde yapılan kazı ile başladı.

Kazı öncesinde de Milas Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü alanda geniş kapsamlı temizlik çalışması başlattı.

 

Biriken çöp ve otların temizlenmesinin ardından Esentepeye ilk kepçe vuruldu.

Milas için önemli bir yere sahip olan ve konum olarak da eşsiz bir manzaraya sahip olan Esentepe, Park ve Bahçeler Müdürlüğünce hazırlanan proje ile yeniden halkın hizmetine sunulacak.Proje kapsamında, Milas Belediyesi ve Milas Arkeoloji Müzesi tarafından alanda sondaj kazısına başlandı. 3. Derece Arkeolejik sit alanı içerisinde kalan ve bu nedenle uzun yıllardır atıl durumda olan alan, kazı çalışmalarının ardından Park ve Bahçeler Müdürlüğü projesi ile ailelerin oturabileceği Çay Bahçesi olarak düzenlenerek hizmete açılacak.

 

Milas Belediyesi Başkan Yardımcısı Zeynep Çınar,  Park ve Bahçeler Müdürü Mustafa Çoban, Müze yetkilileri ile beraber alan üzerinde incelemelerde bulunan Milas Arkeoloji Müzesi Müdürü Gülnaz Savran, çalışmaların 1 yada 1,5 ay süreceğini belirtti. Kazı yapılacak alanın epey büyük olduğunu dile getiren Savran; “Çalışmaların yapılacağı alanın yan tarafında Antik Tiyatro olduğunu düşünüyoruz. Esentepe’de yapacağımız kazı çalışmalarında her hangi bir Arkeolojik esere rastlanırsa bulunan eserler korunarak Milas Belediyesi tarafından hazırlanan proje içerisinde değerlendirilip sergilenecek.” dedi.

Milas Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Mat yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz yıl Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından hazırlanan projeyi Anıtlar Kuruluna sunarak, gerekli izinlerin alınması için müracaatımızı yapmıştık. Nihayet kuruldan gerekli izinler geldi ve Arkeoloji Müzesi Müdürümüz ile kazı çalışmalarına başladık. Çalışmaların tamamlanması sonucunda Esentepe eski ihtişamlı günlerine geri dönecek.”dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık