Nihayet Yağdı!.. Ama Sıkıntı Yarattı..

​​​​​​​* Çevre yolu çevresinde su baskınları yaşandı * Pek çok erde elektrikler kesildi, Aydem’e ulaşılamadı..

Nihayet Yağdı!.. Ama Sıkıntı Yarattı..

Önceki akşam Milas’ta akşam saatlerinde etkili olan gök gürültülü sağanak yağış gündelik yaşamı olumsuz etkiledi. Ani yağış sebebiyle bazı noktalarda su birikintileri oluştu, elektrik kesintileri yaşandı.

Milas’ta akşam saatlerinde başlayan ve aralıklarla etkisini sürdüren gök gürültülü sağanak yağış yaşamı olumsuz etkiledi. Trafikte yoğun yağışla ilerleyen araçlar, özellikle çevre yolunda oluşan derin su birikintileri karşısında zor anlar yaşadı. Sağanak yağış sırasında gökyüzünü şimşekler aydınlattı.

Milas’taki Güçsan Sanayi Sitesi karşısında karayolunda oluşan su birikintisi, refüjün kırılmasıyla dahi giderilemedi. Karayolunun su biriken kısmından geçen araçlar, su birikintisinde kalma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Yine aynı bölgedeki bazı evlerin zemin katlarını su bastı.

Milas’ın alt yapısı sağlam olmasına karşın, kenti kuşatan çevre yolu aksı üzerinde, çevre yolunun altyapısı ile birlikte hâlâ yapılmaması nedeniyle, sık sık su birikmeleri ve alt katları su basmasının gerçekleştiği, yıllardır bilinen bir durum. Ancak ne hikmetse, karayollarının yapması gereken çevre yolu projesi, Söke’den Milas’a ve Milas Bodrum Kavşağından Bodrum ve Yatağan’a duble yol olmasına karşın, bir türlü yapılmıyor. Bu nedenle de özellikle aşırı yağışlı dönemlerde, benzer su baskınları ve göllenmeler ve vatandaşın mağduriyeti devam ediyor.

ELEKTRİK KESİNTİSİNE BÜYÜK TEPKİ

Şiddetli yağış sırasında sık sık yıldırım düşğü anlarda ilçe merkezinde elektrik kesintisi yaşandı. Özellikle Hacıapti Mahallesi ve çevresi ile Güllük’te uzun sure elektrik kesintisi yaşandı. Elektrik kesintisine tepki gösteren birçok Milaslı, sosyal medya hesaplarından paylaşım yaparak, AYDEM’e ulaşımın mümkün olmadığını, ne yapacaklarını bilemez halde olduklarını belirterek, yetkili kurumları eleştirdi. Yağış boyunca özellikle Güllüklüler, bütün gece elektriksiz kaldıklarını, kimsenin arızaları gidermeye çalışmadığını ve yetkililere ulaşamadıklarını belirterek, isyan ettiler.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık