Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Nutuk’lu bilgi yarışması başlıyor

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Milas Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı, Türk Eğitim Sen Milas İlçe temsilciği işbirliğiyle başlatılan ‘Ata’ya selam olsun’ projesiyle ortaokul öğrencilerine 7 bin 400 adet ‘Nutuk’ dağıtılacak. Sürenin sona ermesinin ardından önce okul içerisinde, daha sonra da ilçe genelinde bilgi yarışması düzenlenecek. 

Nutuk’lu bilgi yarışması başlıyor

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Milas Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı, Türk Eğitim Sen Milas İlçe temsilciği işbirliğiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kitabı ‘NUTUK okutularak milli bilince sahip nesiller yetiştirmek, tarihten ders çıkarma bilincini oluşturmak, okuma alışkanlığını kazandırmak amacıyla ortaokullar arası ‘Ata’ya selam olsun’ isimli proje başlatıldı.
Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Milas Ülkü Ocakları Eğitim Ve Kültür Vakfı, Türk Eğitim Sen Milas Temsilciliği iş birliğinde ortaokullarda başlatılacak olan ‘Ata’ya Selam Olsun’ projesi ile ilgili ortak açıklamada bulunan proje paydaşları; “Öğrencilerimize Ülkü Ocakları yayını olan kurucumuz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele sürecini ve Cumhuriyet’in kuruluşunu esas alan Nutuk’u okumalarının yanında okuma alışkanlığı edinmelerini ve çok sayıda beceri kazandıracağız.” dediler.
Proje kapsamında yaklaşık 7 bin 400 Nutuk’un, ilçedeki ortaokul öğrencilerine dağıtımı sağlanacak, belirtilen takvim içerisinde öğrenciler kitabı okumasıyla beraberinde okul kendi içerisinde bilgi yarışması düzenleyecek ve okulda birinci olan takım ilçe finallerine katılmaya hak kazanacak.
İlçe final müsabakaları sonrasında 1. olan öğrencilere Bilgisayar, 2. olan öğrencilere Bisiklet, 3. olan öğrencilere Tablet hediye edilecek.


 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis