Öğrencilere sınav öğütleri …

Adem KANKAYNAR -

Öğrencilere sınav öğütleri …
  • 15 November 2017, Wednesday 6:38

Semiha Altunkan Ortaokulu öğrencilerine, Rehber Öğretmenleri tarafından, kısa bir süre önce kaldırılan TEOG sınavı yerine nasıl bir sınav sisteminin getirileceği konusunda bilgi verilirken, öğrencilerin sınavlara nasıl hazırlanmaları gerektiği konusunda altın öğütlerde bulunuldu.

Okulun 6 - 7 ve 8’nci sınıflarında okuyan öğrencilere, geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kaldırılan TEOG sınavı yerine nasıl bir sınav sistemi getirileceği, Rehber Öğretmenler tarafından anlatılmaya çalışılırken; “Aslında nasıl bir sınav sistemi getirileceği konusunda tam anlamıyla bir netlik yok. Yani bizler de henüz nasıl bir sınav sistemi uygulanacağını bilmiyoruz, ancak sonuçta önünüze bir sınav gelecek. Önemli olan sizlerin de bunu bilmeniz ve yapılacak sınava planlı ve programlı bir şekilde hazırlanmanızdır” denildi.

Rehber Öğretmenlerce verilen ve yaklaşık bir saat süren seminerde, sınav sisteminden ziyade bir öğrencinin okul döneminde neler yapması gerektiği, evde nasıl tekrarlar yapıp sınavlara nasıl hazırlanması gerektiği anlatıldı.

 

Daha iyisi varken, mevcutlarla yetinmeyin …

Her öğrencinin daha iyi okullarda okumak gibi bir hedefinin olması gerektiğini belirten öğretmenler; “Yeni sistemde, anladığımız kadar 3 lise için sınav şartı aranacak. Bunlar Fen liseleri, Güzel Sanatlar ve Spor liseleri … Bunların dışındaki, yani Meslek liseleri için sınav şartı aranmayacak. Her öğrenci, evinin bulunduğu bölgedeki liseye gidebilecek. Bu noktada şuna karar vermeniz gerekiyor. Kendi geleceğiniz için iyi bir lisede mi okumak istiyorsunuz, yoksa sınavsız girebileceğiniz bir lisede mi? Sanırım bu konuda herkesin ortak fikri, elbette daha iyi bir lisede okumaktır. Bunun için mutlaka iyi beslenmeniz, üç öğün yemeği zamanında yemeniz, derslerinize zamanında çalışıp yeteri kadar uykunuzu almanız gerekiyor.

Her öğrencinin bir çalışma metodu vardır. Kimisi günlük 2 saat çalışma ile yetinirken, kimisi de daha fazla zaman diliminde çalışır. Bu tamamen öğrencinin kişisel anlama becerisine bağlıdır. Ancak kim ne kadar çalışırsa çalışsın, mutlaka planlı ve programlı bir şekilde çalışmalıdır” diyerek, düzenli yaşamanın ve düzenli ders çalışmanın önemine vurgu yaptılar.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık