“OHAL’in uzatılmasına kesinlikle karşıyız”

ÖNDER Haber -

“OHAL’in uzatılmasına kesinlikle karşıyız”
  • 08 September 2016, Thursday 6:31

Önceki gün ilçemize gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, 15 Temmuz darbe soruşturmaları ile ilgili yaptığı eleştiride, “Öyle şeyler oluyor ki bugün. Ben artık akıl tutulması değil, akıl donması diyorum. AYM’nin 2 üyesi gözaltına alındı FETÖ’den. İstediğin zaman akla, istediğin zaman karala, adını da FETÖMATİK koy” dedi…

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Muğla ve ilçelerine düzenlediği program kapsamında önceki gün akşam saatlerinde Milas’a geldi.

Muğla Milletvekilleri Av. Akın Üstündağ, Prof. Dr. Nurettin Demir ve İl Başkanı Mürsel Alban ile birlikte ilçemize gelen Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran ilk olarak Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ı ziyaret etti. Daha sonra ise CHP Milas İlçe binasına geçerek partililerle bir araya geldi.

Burada partililere hitap eden Cankurtaran, Anayasa Mahkemesi Üyesi Erdal Tercan ve Alparslan Altan’ın gözaltına alınmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, “Öyle şeyler oluyor ki bugün. Ben artık akıl tutulması değil, akıl donması diyorum. AYM’nin 2 üyesi gözaltına alındı. FETÖ’den. ‘FETÖMATİK’ oldu artık. İstediğin zaman akla, istediğin zaman karala, adını da FETÖMATİK koy. Bu bitecek, başka bir cemaat gelecek. Çünkü AKP kurulurken, yeknesak bütüncül tek bir başına kurulmuş bir parti değil. Genel Başkanımızın da dediği gibi ‘Bir musibet bin nasihatten kıymetlidir.’ Umarız ders alırlar. Umarız bundan sonraki aşamada yapılan hataları yapmazlar. AYM üyelerinin gözaltına alınma nedeni ise, ‘sosyal çevreden alınan izlenim’. Delil bu, hukukun bittiği noktadır. Sözün bittiği noktadır. Sosyal çevreden dinlemeyle yapılan soruşturmanın fişlemeden hiçbir farkı yoktur. Bunun, önü alınamaz bir hukuksuzluğa gideceğini hepimiz biliyoruz, görüyoruz” dedi.

 

“OHAL’in uzatılmasına

kesinlikle karşıyız”

Cankurtaran, ‘Olağanüstü Hal’in uzatılmasına karşı olduklarını belirterek, “Olağanüstü Hal süreci biter, Türkiye normal demokrasi zemininde siyaset yapmaya devam eder. Milletin seçtiği temsilcilerle, yasama görevini yapar. TBMM’yi kimse daha fazla işlevsizleştiremez. Kanun Hükmünde Kararnamelerle anayasaya aykırı bir şekilde devleti yeniden inşa edemez” dedi.

 

“Turizm teşviklerinin

altı boş”

Konuşmasında turizmin sorunlarına da değinen Cankurtaran, turizmin çok kötü durumda olduğunu belirterek, “Turizm teşviki adı altında getirilen teşviklerin tamamen altı boş. Zaten bu hükümet hangi teşvik paketini getirdi, hangi çözüm sürecini getirdiyse altı boş. Boş bir balon. Maalesef getirdikleri teşvikler de ne turizmi canlandırmak için ne de turizmin yan sektörlerine cevap verecek durumda değil. Rusya ile Putin ile ilişkileri geliştirmek de, tek başına turizmin hareketlenmesine sebep olmaz. Bu sadece kamuoyunda bir algı yaratmaya yeter” dedi.

 

“Özgür düşünceyi

tıkadığınız taktirde,

bu ülkenin önü tıkanır”

Cankurtaran, konuşmasının son bölümünde, basın üzerindeki baskılara dikkat çekerek, “Bir ülkede özgür basın susturulursa o ülke susar. Bir ülkede muhalif diye basın mensubu tutuklanıyorsa, o ülkede bütün zihinler tutuklanmış demektir. Özgür düşünceyi tıkadığınız taktirde, bu ülkenin önü tıkanır. Biz, yazarlar, medya mensupları konusunda, özel olarak hassasiyetimizi ifade ediyoruz. Ayrıca gözaltına alınma sürelerinin uzunluğu, ayrıca tutuklanma süreci içinde yaşanan olumsuzluklar, hapishanedeki yaşam zorlukları, yaşam standartlarının çok düşürülmüş olması konusunda da gerekli uyarıları yapıyoruz. Bir an önce haksız, muhalife karşı, özgür basına karşı yapılan baskının kalkması için elimizden geleni yapacağız. Çok acı bir şey, muhalif basının FETÖ adı altında bir sürek avına dönüşmesi utanç verici bir şey” dedi.

Cankurtaran, konuşmasının ardından bir süre partililerle görüştükten sonra ilçemizden ayrılıp Bodrum’a geçti.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık