Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Okullar İçin Güvenlik Tedbirleri Konuşuldu

Önder Haber / Mustafa KARATAŞ

Okullar İçin Güvenlik Tedbirleri Konuşuldu
  • 14 November 2018, Wednesday 7:19

Milas’ta “Okullar ve çevrelerinde alınacak güvenlik tedbirleri” ile ilgili toplantı düzenlendi. Kaymakam Eren Arslan başkanlığında yapılan toplantıya ilçe protokolü, RAM müdürü, okul idarecileri ve okul aile birliği başkanları katıldı.

Sakarya Ortaokulu toplantı salonunda yapılan toplantıya Milas Kaymakamı Eren Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal ve şube müdürleri, Emniyet Müdürü Turgay Ava, İlçe Jandarma Komutanı Hayrettin Fidan, Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Yavuz Yıldırım, okulların idarecileri ve okul aile birliği başkanları katıldı. Okulların güvenlik anlamındaki mevcut değerlendirmesiyle başlayan toplantıya, İş Güvenliği Uzmanı Hasan Onur’un sunumuyla başlandı. Okulların güvenliğinin mevcut durumu hakkında bilgilendirmeler yapan Onur; güvenlikle ilgili giderilen sorunlar, giderilmekte olan sorunlar ve giderilmesi gereken sorunlar üzerine bilgiler verdi. Okullardaki ve çevrelerindeki fiziki, sosyolojik sorunlarla ilgili Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün ve İlçe Jandarma Komutanlığı’nın koordineli olarak, yapmış olduğu çalışmaların olumlu sonuçlarını nicel ve nitel olarak sunarak bilgilendirdi.

Onur’un konuşmasının bitmesinin ardından söz alan Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Yavuz Yıldırım ise şunları söyledi:

“Geçen ay yaptığımız toplantı sonucunda çocukların güvenliği ile ilgili yapmamız gerekenleri belirlemiştik ve bu geçen sürede bunlarla ilgili çalışmalar yaptık. Bunlardan bazılarından bahsetmek istiyorum. Çocukların ‘hayır’ diyebilmeleri ile ilgili gerekli eğitim ve etkinlikler yapıldı, çalışmalar aynı şekilde devam ediyor. Diğer yandan ise okullarımızda krize müdahale ekiplerimizin eğitimlerine başladık. Okullarda meydana gelen bir vakada, krizin daha da büyümemesi için yapılması gereken çalışmaları biraz daha geliştirmek adına, aynı zamanda bizleri de geliştirmek adına Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde görevli Dr. Sergender Sezer tarafından ‘İhmal istismar ve bağımlılık ilişkisi’ ve bunun okulda oluşturduğu krizler üzerine tüm okullarımızın psikolojik danışmanlarına ve müdürlerine bu konu hakkında eğitimler verdik. Aynı zamanda rehberlik araştırma merkezinde krize müdehale eğitimi almış arkadaşlarımız okulları gezerek eğitimler vererek çalışmaları yürütüyorlar. Biz çocukların güvenlikleri için danışmanlık tedbirleri olarak her alanda çalışmalarımızı yürütüyoruz. Öğrencilere, velilere, öğretmenlere; eğitimlerimizi, çalışmalarımızı, sunmaya devam edeceğiz. Gereken tedbirleri alacak ve alınması için gerekenleri yapacağız.”

Son olarak toplantıya Kaymakam Arslan’ın konuşması ile devam edildi ve Arslan şunları ifade etti:

“Siz katılımcıların, dile getirmek istediği sorunlar ve çözümler var ise söz alarak bunları dile getirirseniz konular hakkında konuşup değerlendirmeler yapabiliriz. Ben birkaç konudan bahsetmek istiyorum. Okullar sorunların olması kaçınılmaz yerler, bununla ilgili denetim faaliyetlerini dikkatli şekilde yürütmeliyiz. Çocukların risk alanlarını azaltmalıyız. Bu şekilde okul içerisindeki okul güvenliğini çözüme kavuşturabiliriz. Okullarımızda fiziki durumlardan başlayarak alınabilecek tedbirleri gözden geçirmeli ve çözümler için çalışmalıyız. Okul içi kadar, okul dışındaki unsurlar olan, okullara ulaşımı sağlayan taşımacılar, okulların çevrelerindeki iş yerleri, bunlara da gerekli özeni göstererek, denetim ve kontrolleri sağlamaya çalışmamız gerekiyor, şimdiye dek çalışmalarımızı sürdürdük ve sürdürmeye devam edeceğiz. İlçe kurumları olarak bizler çocuklarımızı her yerde, her alanda olumsuzluklardan korumaya çalışıyoruz, çocuklarımıza sağlıklı ortamları, bizler, siz eğitimciler ve aileler, hep birlikte birbirimize yardım ederek sağlamalıyız.”

Kaymakam Arslan’ın konuşmasını bitirmesinin ardından ise toplantıya katılan okul idarecileri ve okul aile birliği başkanları yaşanılan problemleri dile getirdi. Çözümler için karşılıklı yapılan fikir alış verişi ve yapılması için alınan kararlar ile toplantı sona erdi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis